in

Tânăr italian, ucis în bătaie de patru indivizi, printre care şi un român: «L-am lovit și după ce murise!»

Valentin George Neculai, un român de 20 de ani, căutat de autărităţile din Italia pentru complicitate la omor, a fost arestat în Germania. Tânărul a fost capturat de poliţiştii nemţi în baza unui mandat european emis de autoritatea judiciară a României, pentru o altă infracţiune, comisă în țară, când era minor.

Justiția italiană îl vrea pe Valentin George Neculai în Peninsulă, ca să răspundă pentru crima oribilă care a avut loc în Bastia, în noaptea de 14 spre 15 august. Mai exact, Valentin George Neculai este acuzat de complicitate la omor, scrie presa italiană.

Potrivit anchetatorilor, românul este al patrulea din grupul care l-ar fi bătut pe italianul Filippo Limini, până acesta a murit.

O tânără care a văzut ce s-a întâmplat, le-a spus oamenilor legii că Valentin George Neculai l-a lovit pe Filippo Limini cu pumnii în față. Totul s-a întâmplat în timp ce victima se afla la pământ și încerca să se ridice după ce fusese bătută. “L-am lovit și după ce murise!”, i-ar fi mărturisit românul fetei.

Presa italiană notează că unul dintre agresori ar fi trecut de două ori cu un Opel Corsa peste Filippo Limini, care era deja mort. Denis Hajderlliu, Brendon Kosiqi și Kevin Laferteiner, toți cetățeni italieni de origine albaneză, au fost arestați.

În schimb, românul a reuşit să părăsească Italia. El a fost reținut de curând în Germania.

Acum, procurorul din Perugia așteaptă să-l aibă la dispoziție pe român pentru a-l putea interoga și a face lumină asupra evenimentelor care au dus la moartea lui Filippo Limini. Dar mai întâi trebuie să convingă autoritățile germane să evite extrădarea sa în România.

În ciuda solicitării venite din Italia, polițiștii germani l-ar putea preda pe tânăr autorităților române, deoarece mandatul european în urma căruia a fost arestat a fost emis de autorităţile române.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Calabria, o româncă a fost prinsă când își fotografia buletinul de vot, riscă închisoarea sau amendă usturătoare

Teodor Ciobanu, dansator deja celebru în Italia: la 10 ani a fost admis la Accademia della Scala, cea mai strictă și mai exclusivă școală de balet din lume