in

Povestea Gianinei Marin, sportivă româncă în Italia: ”Am fost anorexică, acum merg la Miss Univers”

Povestea Gianinei Marin, sportivă româncă în Italia. De la tulburări alimentare la culturism, atleta română lansează un apel: „Înainte mă ascundeam de rușine, acum mă urc pe platformă și ajut fete ca mine. Nu vă fie teamă să cereți o mână de ajutor”.

Gianina Marin este o româncă din Bologna, culturistă, care a săpat în ea puterea de a ieși din infernul anorexiei, de a-și regăsi zâmbetul și de a învinge. A expus același corp pe care în urmă cu câțiva ani îl ascundea cu rușine. Povestea ei este un mesaj pozitiv pentru toți acei oameni care nu se pot privi în oglindă, care se lasă închiși în cușca propriilor frici, scrie lanazione.it.

Citiți și: Regizoarea Violeta Bîrlă din Italia, într-un proiect dincolo de granițele Europei: ”Vreau să împart speranțe”

Povestea Gianinei Marin, sportivă româncă în Italia

Nu mergea la plajă pentru că nu se accepta în costum de baie; astăzi, pe lângă faptul că a câștigat concursuri, a devenit antrenor personal și dă sfaturi altor fete. Tot din acest motiv, pentru a-i face pe oameni să înțeleagă că este posibil să se ridice din abisul care se află adesea în interiorul nostru, a acceptat să își spună povestea.

Gianina, cum a început totul?

„Sunt româncă, am ajuns în Italia din orașul Galați acum 20 de ani, când aveam 20 de ani. Am visat la această țară încă de mică, când mă uitam la desene animate italiene. Dar am venit din necesitate. Începusem să fac sport încă de la 15 ani, mâncam bine, dar nu prea mult”.

Și apoi ce s-a întâmplat?

„De la vârsta de 25 de ani a trebuit să mă confrunt cu anorexia, am fost în ea timp de opt ani lungi. Am slăbit 11 kilograme într-un timp scurt. Pentru a încerca să mă pun pe picioare am început un curs cu un psiholog, dar mi-am dat seama repede de ce am căzut în acel tunel. Și am început curând să lucrez asupra mea, singură”.

Apoi, o întâlnire i-a schimbat viața

‘În 2014 abia începusem să mă antrenez din nou când am întâlnit o femeie, Luana Angeletti. Am aflat mai târziu că era mama unui prieten, dar important este ceea ce mi-a spus atunci”.

”Mi-a spus că am o structură fizică potrivită pentru a concura la categoria bikini, la culturism. Ceva s-a declanșat în mine, am început să lucrez pentru că voiam să mă perfecționez și să fiu în sfârșit văzută de ceilalți, după ce timp de opt ani nici măcar nu mai fusesem la plajă pentru că îmi era rușine de fizicul meu și de scolioza mea. Mulțumită Luanei am trecut de la a mă ascunde la a fi pe o scenă privită de mulți oameni. Apoi a încetat, dar încă ținem legătura. A fost hotărâtă. Acum mă antrenez singur la sala McFit din Casalecchio, Bologna”.

Vă amintiți prima dată?

„La Chioggia, în 2014, de acolo nu m-am mai oprit, până când am ieșit pe locul trei la Miss Univers în Finlanda. Când înveți să te iubești, lucrurile se schimbă în jurul tău’.

” Principalul lucru este să vorbești despre asta, multor fete le este rușine, nu au încredere, nu se simt înțelese. Acum sunt antrenor personal și încerc să urmăresc fete care au trecut prin același proces ca și mine. Ele au încredere în mine pentru că au văzut cum a fost pentru mine și simt că le înțeleg cu adevărat”.

Ce sfaturi vrea să dea?

„Învață să te iubești pe tine însăți, iar dacă nu poți face asta de una singură, nu-ți fie teamă să ceri ajutor și îndrumare de la alții. Este foarte important. Am întâlnit oameni cu povești diferite, unii dintre ei s-au simțit prost, alții au vrut să se autopedepsească, așa cum mi s-a întâmplat mie, până când mi-am dat seama că nu am fost eu de vină.

De ce culturism și nu un alt sport?

„Pentru că ne putem controla sănătatea, ne putem schimba forma fizică. Dumnezeu mi-a trimis această scolioză, dar mă pot îmbunătăți.

sursa: lanazione.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Adrian Antonel Herbicianu s-a prăbușit la școală

Șoc la Castelfiorentino, un elev român de 17 ani s-a prăbușit și a murit la școală

Cât de mult trebuie să câștigi în Italia

Cât de mult trebuie să câștigi pentru a trăi bine în Italia. Acești bani aduc fericirea