in

Povestea tristă a româncei care a venit în Italia să strângă bani pentru operația unui copil: „Nu mai am nici de mâncare”

Povestea tristă a româncei venite la muncă în Italia

Povestea tristă a româncei venite la muncă în Italia pentru a strânge bani pentru operația unui copil. Petra, 47 de ani, locuiește în satul Zmeu, județul Iași. Are 9 copii și unul dintre ei avea nevoie de o opetație, scrie portalul irpimedia.
>>> Sardinia, româncă lovită în ochi cu un harpon de un vecin italian. „Trăiesc în teroare, agresorul este liber”

Povestea tristă a româncei venite la muncă în Italia

În urmă cu trei s-a întors definitiv în România din Italia. „Unul dintre copiii mei a trebuit operat de o hernie inghinală severă. Am cerut un împrumut de 600 de euro pentru a plăti medicamentele și transportul din satul nostru până la Iași, unde era spitalul”. Pentru Petra nu exista altă cale de a plăti datoria decât să părăsească Zmeu, unde locuia cu cei nouă copii ai săi, și să devină muncitoare în Italia. „Alina, cea mai mică a mea, avea doar șase luni. Am încredințat-o fraților mai mari. Din când în când o mătușă care locuiește în apropiere venea să-i verifice.”
>>> Româncele sunt în continuare exploatate, umilite și abuzate în Italia în 2023: „Suntem considerate obiecte”

La fiecare două seri, Petra suna acasă din Italia pentru a primi vești despre fetița ei și despre ceilalți. «Am lucrat cu soţul meu într-o firmă din provincia Verona, unde culegeam fructe şi legume zece ore pe zi, cu un salariu de şase euro pe oră. „Stăpânii” mei știau că îmi lăsasem copiii singuri în România, dar nu le păsa. Erau interesați de eficiența mea, nimic altceva.” Potrivit contractului de referință din acea perioadă, Petra ar fi trebuit să încaseze cel puțin nouă euro brut pe oră.
>>> Salariul minim în Italia de 9 euro pe oră „pentru o viață demnă pentru indivizi și familii”

Acum nu mai are ce mânca

Povestea tristă a româncei venite la muncă în Italia – După trei ani de muncă grea în Italia, Petra a reușit să-și achite datoria de 600 de euro. Însă întoarcerea acasă nu a însemnat sfârșitul greutăților. O duc la fel greu, mai cu seamă pentru că nu există locuri de muncă, iar femeia nu are practic nicio posibilitate să se angajeze și să câștige un ban cinstit. În schimb, copiii cei mari au plecat ei în Italia la muncă. Alina, fetița cea mică, acum în vârstă de trei ani, a rămas cu Petra.

„Atunci când lucram în Italia, îmi era mai ușor. Munceam mult, eram obosită, dar aveam suficienți bani pentru a mânca și a avea grijă de copiii mei. Acum, e greu să găsești un loc de muncă aici. Nu am bani pentru mâncare sau haine pentru copii. Dar cel puțin sunt acasă cu ei”, spune Petra.

Povestea completă AICI

>>> Milano, locuiește cu alte 30 de persoane într-un depozit pentru 380 de euro pe lună: Carmen, îngrijitoarea plătită cu 2 euro pe oră

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Cine este tânărul fără cap și fără mâini, găsit în mare în apropiere de Genova

Cine este tânărul fără cap și fără mâini, găsit în mare în apropiere de Genova

Priorităţile românilor din diaspora: deputatul Valentin Făgărășian alături de conaționalii din Italia, 10 zile de întâlniri