in

Priorităţile românilor din diaspora: deputatul Valentin Făgărășian alături de conaționalii din Italia, 10 zile de întâlniri

Priorităţile românilor din diaspora: servicii consulare digitale, dosare de muncă şi de pensii în format electronic, protecţie pentru copiii şi familiile lor. Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărăşian, a stabilit priorităţile legislative pentru sesiunea parlamentară de toamnă, alături de comunităţile de români din afara frontierelor ţării.
Iată comunicatul primit la redacție.
>>> L-a cunoscut pe Berlusconi, a intrat în politică în 2012, acum e deputat ales în Diaspora. Interviu cu Valentin Făgărășian

Priorităţile românilor din diaspora

Timp de zece zile, în perioada 20-30 iulie, mă întâlnesc cu românii din Italia, de la Torino şi până la Trieste, de la Bologna şi până la Milano. Fac acest lucru de peste 30 de ani de zile, pentru a afla, direct de la oameni, care sunt cele mai grele provocări cu care se confruntă peste hotare.

Toate comunităţile de români mi-au sesizat necesitatea îmbunătăţirii serviciilor consulare, debirocratizarea relaţiei cu autorităţile de muncă din România şi necesitatea creşterii protecţiei copiilor şi familiilor lăsate acasă, în ţară. De asemenea, nu puţini sunt cei care mi-au reclamat abuzurile la care sunt supuşi lucrătorii români de unii angajatori din străinătate.

Le-am dat asigurări că voi acţiona pentru ca legea propusă de mine pentru digitalizarea serviciilor consulare şi eliberarea la distanţă, electronic, a documentelor consulare, să fie adoptată imediat ce Parlamentul îşi reia lucrările în luna septembrie.

Am prezentat românilor şi alte proiecte pe care le-am adoptat deja sau urmează să fie adoptate privind protecţia copiilor care au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, privind facilităţile temporare pentru cei care vor să se întoarcă în ţară ca angajaţi sau antreprenori, privind măsurile pentru susţinerea reintegrării copiilor în sistemul naţional de învăţământ.
>>> ”Noii miniştri propuşi la muncă şi la familie au obligaţia de a se ocupa şi de problemele românilor din diaspora”

Abuzurile asupra românilor din afara graniţelor ţării

Știu că mai sunt încă foarte multe de făcut pentru cei peste 4,5 milioane de români care muncesc în străinătate şi susţin familiile lor de acasă, din România. Știu foarte bine cât de greu le este, pentru că am fost şi sunt unul dintre ei!

Îmi propun ca, la întoarecerea în ţară, să stabilesc parteneriate ferme cu Ministerul Afacerilor Interne pentru a stopa abuzurile asupra românilor din afara graniţelor ţării, cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru a ameliora condiţiile pentru lucrătorilor români din străinătate, cu Ministerul Familiei pentru a creşte protecţia minorilor şi cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru a elimina procedurile birocratice care tergiversează dosarele de pensie.

Când vorbim despre românii din diaspora, vorbim despre aproape un sfert din poporul român, fiecare român fiind îndreptăţit să aibă parte de protecţia şi sprijinul statului român.

comunicat de presă
deputat Valentin-Ilie Făgărăşian (Grupul parlamentar al PNL)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Povestea tristă a româncei venite la muncă în Italia

Povestea tristă a româncei care a venit în Italia să strângă bani pentru operația unui copil: „Nu mai am nici de mâncare”

Bătrână bătută cu sălbăticie de badantă

Bătrână invalidă, bătută cu sălbăticie de badantă, fiul ascunde o cameră și filmează totul – VIDEO