in

Premieră la San Giuliano: O ROMÂNCĂ leghistă, șefă de comisie în Primărie

În echipa primarului Marco Segala (centru-dreapta) din San Giuliano, localitate de lângă Milano, au intrat doi noi consilieri de la Lega Nord, anunță cotidianul Il Cittadino di Lodi. Supriza mare este că unul dintre cei doi consilieri este o româncă, Doina Tatiana Frâncu, care se va ocupa de mediu și ecologie, decor și mobilier urban, parcuri orășenești. Consiliul a ajuns la cota de șapte consilieri, dintre care patru de la Lega Nord, doi de la Forza Italia și unul de la Fratelli d’Italia.

Primarul a comentat: «În deciziile mele am ținut cont de necesitățile localității San Giuliano înainte de siglele politice, de aceea am încercat să degrevez consilierii care au delegări deosebit de solicitante și să numesc doi noi componenți care sunt ambii gata să-și dedice maximul angajament orașului».

Pentru Tatiana Frâncu este vorba de prima experiență în cadrul instituției locale, deși a acoperit deja funcția de componentă a consiliului de administrație al farmaciilor Asf.

Privind munca care îl așteaptă, Salis a declarat: «Obiectivul este acela de a duce mai departe angajamentele pe care ni le-am asumat în programul administrativ».

Rezidentă la Melegnano, Tatiana, 36 de ani, originară din Oradea, a sosit în Italia acum peste 10 ani, este licențiată în Chimie, și din 2014 militează în Lega Nord. După experiența  în CdA al Asf este noul consilier pentru ecologie.

«Voi duce mai departe munca începută – afirmă ea. Sunt gata să ascult cetățenii și să-mi dedic maximul angajament delegărilor care mi-au fost încredințate: sunt măgulită de încrederea pe care mi-a acordat-o primarul făcându-mă să intru în consiliul său».

Despre Tatiana Doina Frâncu s-a vorbit în urmă cu trei ani, când a candidat pe listele Lega Nord la Cologno Monzese şi Segrate. Într-un interviu pentru Milanotoday.it, ea a declarat că s-a mutat în Italia din dragoste, şi-a abandonat studiile şi apoi şi le-a reluat aici, terminând facultatea de chimie.

A explicat de ce preferă un partid de dreapta, cum este Lega Nord: «Eu vin din România şi, datorită familiei mele, am crescut cu un puternic sentiment de anticomunism. Lega Nord este singurul partid italian care îmi aminteşte de luptele care se duceau în ţara mea împotriva regimului».

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Raportul Oxfam la Forumul de la Davos: 1% dintre cei mai bogați dețin cât restul de 99% din populația lumii

Gaura neagră de la București: De ce nu vedem nuclee de români activi în politica italiană, spaniolă, franceză, britanică sau germană?