in

Primul copil născut la Torino în 2019 este o fetiță română cu numele de Aurora

Se numește Aurora (foto), cântărește 2,5 kg și a venit pe lume la ora 02:19 din prima zi a lui 2019, fiind primul copil născut la Torino. Nașterea a avut loc la spitalul Mauriziano din Torino. Este primul copil pentru fericiții părinți români, Ionuț, de 32 de ani și Ioana Valentina, de 29, anunță Ansa.

De asemenea, la spitalul Maria Vittoria din Torino, la ora 3:05 s-a născut primul copil, un băiat, fiul unor părinți români.

În multe orașe din Italia, primii nou-născuți din an au fost străini.

La Roma, primul copil născut în 2019, la spitalul San Filippo Neri, se numește Italo și cântărește 4.8 kg, din părinți originari din Sri Lanka. La scurt timp, la spitalul Sant’Eugenio din Roma s-a născut Bianca, fiică de părinți de origine moldoveană, iar la clinica Santa Famiglia s-a născut Lucas, copil cu părinți filipinezi. Toți acești copii au fost vizitați, după miezul nopții, de primărița Virginia Raggi.

În Calabria, la „Grande ospedale metropolitano” din Reggio Calabria, prima nou născută se cheamă Harshita și e de origine indiană.

La spitalul din Lamezia Terme, la 7 minute după miezul nopții, s-a născut Amir, din părinți marocani. Și în Liguria, primul nou născut este străin: Dariel Cauto De la Cruz, copilul unui cuplu dominican.

La Pordenone a venit pe lume în prima zi a anului Amar, copil cu părinți macedoneni, iar la Sanremo s-a născut Gosten, din părinți nigerieni.

În Italia a scăzut de la an la an numărul nașterilor. În 2017 au fost circa 450.000 de nașteri, cu 120.000 mai puține decât în 2018. Nici chiar străinii nu reușesc să inverseze tendința de scădere demografică, deși o atenuează. Femeile românce continuă să aibă o contribuție importantă la demografia Italiei, în 2017 înregistrându-se circa 15.000 de copii nou-născuți de mame române.

Primii născuți la Roma, Aquila și Castelli Romani în 2017 sunt trei copii români: Radu Ștefan, Patric Diego și Gabriela

Numărul copiilor români născuți în Italia a scăzut dramatic: aproape cu un sfert mai puțin

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Raport al Poliției de frontieră: a crescut cu peste 70% numărul autovehiculelor furate din străinătate

Verona, disperat că are datorii mari păcănele, l-a înjunghiat pe proprietarul chinez al barului, român arestat