in

Protest în faţa consulatului din Torino. „Când injustiţia devine lege, revolta devine obligatorie!”

Protestele împotriva folosirii imunităţii parlamentare ca scut pentru demnitarii acuzaţi de corupţie şi afaceri oneroase desfăşurate în ţară au avut ecou şi la Torino, un grup de activişti hotărând să desfăşoare o astfel de acţiune duminică, 29 martie, în faţa Consulatului General al României din via Ancona nr.7.

foto: Alin Mateiciuc


Iniţiatorii, soţii Neli Grigoruţă şi Alin Mateiciuc, au reuşit în timp record să obţină o autorizaţie de protest din partea Prefecturii oraşului, timp de două ore fiind pichetată intrarea în reprezentanţa românească şi afişându-se pancarte. A fost pregătită şi următoarea scrisoare de protest, înregistrată ulterior la secretariatul consulatului:

„Domnului Klaus Werner Johannis, preşedintele României, domnului Victor Viorel Ponta, prim ministru, domnilor preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor,

Noi, organizatorii şi semnatarii prezentului protest, cetăţeni români rezidenţi în Piemont – Italia, ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la recentele decizii luate de către Parlament de respingere a cererilor de anchetare în stare de arest a unor demnitari români asupra cărora planează grave acuzaţii de corupţie, sfidându-se opinia publică şi punându-se sub semnul întrebării existenţa statului de drept.

În acest sens, solicităm Parlamentului României şi tuturor instituţiilor interesate, promovarea în regim de urgenţă a unui proiect legislativ care să definească clar şi în cel mai transparent mod cu putinţă modalit ăţile prin care instituţiile de drept ale statului pot ancheta , aresta sau, după caz , judeca , orice demnitar asupra căruia există proba comiterii de infracţiuni.

Din punctul nostru de vedere nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege iar imunitatea parlamentară în niciun caz nu ar putea fi invocată în cazurile de corupţie, incompatibilitate sau abuz în dauna intereselor publice. Vă rugăm insistent să folosiţi toate prerogativee pe care vi le conferă funcţiile ce le deţineţi pentru a remedia aceste situaţii şi pentru a le evita pe viitor.”

Chiar dacă protestul a avut loc într-o zi nelucrătoare, consulul general Tiberiu Mugurel Dinu însoţit de un alt coleg au fost prezenţi pentru a avea un dialog cu oamenii nemulţumiţi. La acţiunea de protest au participat circa 10 persoane, printre lozincile scandate fiind „Când injustiţia devine lege, revolta devine obligatorie!”, „Nu şovăim!” şi „Ponta şi ai lui, trădătorii neamului!”.

Eugen Vîlcu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Crotone, furau un acoperiş, arestaţi doi români

Românii se sinucid pe capete primăvara. Zeci de oameni şi-au pus capăt zilelor în ultima perioadă