in

„Îngrijitoarea hoaţă”

Există o ofensivă mediatică împotriva femeilor străine, care lucrează în casele italienilor? Îşi pierd româncele imaginea, în urma unor episoade mediatizate într-o manieră excesivă de presa din Peninsulă? Pe lângă stereotipul "menajerei care se căsătoreşte cu bătrânul asistat", azi vă prezentăm un alt articol publicat recent de Corriere di Ragusa, care relatează cazul unei românce acuzate de furt. Articolul este însoţit de fotografia, numele şi prenumele  femeii. Iată articolul integral:

O îngrijitoare româncă fără antecedente penale şi-a luat cu forţa "lichidarea", după ce a fost concediată de nepotul de 25 de ani al unei bătrâne din Modica (Ragusa – Sicilia) pe care imigranta nu ar fi îngrijit-o cum se cuvine.

Cu toate acestea, femeia de 56 de ani, Anica Spiridon, arestată de poliţie pentru furt agravat, a rămas puţin închisă în secţia pentru femei a penitenciarului din piazza Lanza la Catania. Pe timpul şedinţei de judecată de pe 23 octombrie, judecătorului de la tribunalul din Modica a repus femeia în libertate, după validarea arestării, ţinând cont că nu avea antecedente penale.

Nepotul bătrânei a fost cel care a concediat îngrijitoarea, suscitând furia acesteia din urmă, care, în ciuda vârstei, a fost mai perspicace decât tânărul, sustrăgându-i 1.200 de euro în numerar. Băiatul a chemat imediat 113. În câteva minute, după ce au primit denunţul şi mărturia victimei, poliţiştii au depistat şi încătuşat îngrijitoarea, care era pe picior de plecare.

Printre bagaje, agenţii au găsit suma în numerar şi legitimaţia unui club la care era înscris tânărul jefuit, şi pe care românca o furase odată cu banii. Potrivit celor denunţate în comisariat, se pare că femeia îşi neglijase de mai mult timp obligaţiile în privinţa bătrânei pe care o asista în locuinţa sa din zona Trebalate, pentru a se dedica jocurilor şi alcoolului.

Nepotul bătrânei, constatând condiţiile igienice nu tocmai optime în care se aflau atât femeia cât şi casa, a plătit ce era de plătit îngrijitoarei, luând în acelaşi timp măsura concedierii. Un gest puţin plăcut de româncă, care a reacţionat într-o manieră urâtă, jefuind tânărul de 25 de ani. Femeia, de ani de zile în Italia fără domiciliu stabil, se pare că se pregătea să se întoarcă în ţară. Poliţiştii au blocat-o şi arestat-o înainte să poată pleca cu suma sustrasă tânărului, acesta intrând din nou în posesia banilor. Femeia, în schimb, după ce i-a fost validată arestarea a fost repusă în libertate.

Citeşte şi:

Badantele românce îşi pierd imaginea

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

1,3 milioane de români îşi serbează onomastica de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil

Acuzat că a ucis doi italieni cu toporul, deşi “se afla în România” VIDEO