in

„Oamenii de acasă”, un program destinat bătrânilor și copiilor care au rude plecate la muncă în străinătate

Din 15 mai Oamenii de acasă va opera la nivel naţional printr-o reţea naţională de structuri operaţionale care vor funcţiona în fiecare judeţ din România iar la 1 iunie încep înscrierile şi pentru proiectul dedicat copiilor care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Se preconizează că primii copii vor fi luaţi efectiv în îngrijire în toamna acestui an, după parcurgerea tuturor formalităţilor necesare.

Modalitatea de înscriere şi restul informaţiilor aferente vor fi anunţate pe site-ul www.oameniidecasa.ro până la sfârşitul lunii mai.

Programul reuşeşte să acopere întreg teritoriul României datorită parteneriatului semnat cu ASCOR-LTCOR (Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români- Liga Tinerilor Creştin-Ortodocşi Români).

Oamenii de acasă este un proiect social prin care se oferă asistenţă, protecţie şi integrare ocupaţională personelor de vârstă a treia din România.

Iniţiat din dorinţa de a veni în sprijinul românilor din diaspora care doresc să le poarte de grijă celor rămaşi acasă, proiectul a fost inaugurat la Bruxelles pe 21 octombrie 2014 şi a demarat la Turţ (Satu Mare), urmând că în scurt timp să se extindă în toată ţară.

Există două categorii de beneficiari:
1. persoane care au rude în străinătate care le pot oferi (şi finanţa) servicii sociale;
2. bătrâni care nu mai au pe nimeni care să-i îngrijească pentru care se caută surse di finanţare, cum ar fi ONG-ul belgian “Centre d’Action Sociale Anastasia” cu care a fost semnat parteneriatul de finanţare a ingrjirii bătrânilor din Turţ.

Apel pentru românii din Italia: Proiectul “Oamenii de acasă”, pentru alinarea suferinței bătrânilor abandonați din România

Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, cu sediul la Paris, sprijină promovarea Programului Oamenii de acasă pe continentul european în rândul românilor din diaspora. În curând bisericile ortodoxe din diaspora vor distribui acest pliant.

Toate veniturile realizate din serviciile prestate contra cost sunt direcţionate exclusiv către proiecte caritabile prin care se asista social persoane vulnerabile care nu mai au pe nimeni să le îngrijească.

Asociaţia Valide Alternative per l’Integrazione este partener oficial al proiectului şi se ocupă de promovarea acestuia, în special în Italia.

Încercăm să găsim cât mai multe cai de a intră în contact cu românii plecaţi în străinătate care au acasă persoane pe care şi-ar dori să le îngrijească (de la distanţă, prin intermediul echipei Oamenii de acasă).

Am creat un grup de lucru pentru a da posibilitatea cât mai multor persoane care aparţin oricărei categorii etnice sau confesionale să contribuie la individuarea unor strategii comunicative compatibile cu natură proiectului şi a instituţiilor implicate.

Mihaela Chirvase
coordinatoarea asociaţiei de promovare sociale Valide Alternative per l’Integrazione
cell 0039 3733443526
[email protected]
www.validealternative.org

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Te-ai plictisit de hotelurile normale? Iată pe cele mai ciudate din lume

Sute de deţinuţi români din străinătate, trimişi în ţară