in

Roma/ Rugăciune ortodoxa pentru unitatea creştinilor

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a organizat, în data de 24 ianuarie 2011, în cadrul Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor și în contextul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, un moment de întâlnire cu reprezentanții români ai Bisericii Catolice și ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, se arată ȋntr-un comunicat al Episcopiei Române din Italia.

Evenimentul a avut loc la Parohia Ortodoxă Română „Înălțarea Sfintei Cruci” din Roma și a ȋnceput cu slujba Vecerniei Ortodoxe, la prăznuirea Sfântului Ierarh Grigorie Teologul, la care au asistat invitații de la cele două comunități românești amintite, precum și reprezentanți ai autorităților civile românești pe lângă Sfântul Scaun și pe lângă Statul Italian. La final, reprezentanții autorităților civile românești au adresat celor prezenți un cuvânt de salut, iar reprezentanții celor două comunități românești au intervenit,  în spiritul temei săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

(FOTO PS Episcop Siluan- Vecernie Saptamana rugaciunii pentru unitatea crestinilor- SURSA: Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Spiritul european, Berlusconi şi moldovenii

Tineri români, invitaţi la un concurs pentru a sărbători unitatea Italiei