in

Român din Milano în lacrimi: și-a uitat banii la bancomat, dar o tânără italiancă i-a găsit și i-a predat poliției

La bancomate se pot întâmpla lucruri cu adevărat ciudate și, din păcate, chiar periculoase. În urmă cu doar câteva zile, un bărbat, prefăcându-se că ajută la bancomat o bătrână aflată în dificultate, i-a furat cardul și i-a sustras datele, golind contul de 11.000 de euro. În alte cazuri însă, din pricina grabei și neatenției, se poate întâmpla chiar să uitați să luați banii. Și exact asta i s-a întâmplat unui român de 67 de ani de la bancomat din via Ternengo, din cartierul Barriera din Milano din Torino, care a uitat să ia cei 600 de euro pe care tocmai i-a retras. Spre norocul lui, banii au fost găsiți de o fată cinstită, o tânără de 26 de ani originară din Benevento, care nu a ezitat să predea banii polițiștilor care l-au găsit pe românul de 67 de ani, care a reușit astfel să-și recupereze banii.

Padova, o româncă a găsit un portofel plin cu bani și un inel cu diamante, a predat ”comoara” carabinierilor

Faptele

După cum a povestit fata, care de doi ani predă educație fizică la institutul tehnic Bodoni-Paravia, era la coadă la bancomat și își aștepta rândul și avea telefonul în mână, așa că l-a văzut pe bătrân doar din spate. Când i-a venit rândul era cât pe ce să introducă cardul, dar a observat că operația este încă în curs și după câteva secunde aparatul a scos 600 de euro. Tânăra a început să-l caute pe bărbat, dar acesta dispăruse deja.

Trebuia să intre la școală după câteva minute și nu a avut timp să dea banii poliției, așa că și-a sunat partenerul (care este polițist), care la rândul său a anunțat postul de poliție. După muncă, a mers apoi la poliție pentru a returna banii, unde a primit complimente din partea ofițerilor. Colegii ei i-au făcut și ei complimente, dar ea crede că nu a făcut nimic special, așa cum a explicat: „M-am pus în pielea lui, ar fi putut fi bunicul meu”.

Roma, muncitor român, a găsit un portofel dar a refuzat recompensa: ”Nu vreau bani, cumpără ceva pentru copiii tăi”

Bătrânul în lacrimi

Anchetatorii din San Donato, după ce au obținut filmările de la camerele de supraveghere video, l-au găsit pe bărbat destul de repede. Bătrânul a explicat că și-a dat seama că nu are banii doar după ce a ajuns acasă, convins că i-a luat.

Când i-au fost înapoiați, bărbatul a fost mișcat și, în lacrimi, a cerut să-i dea fetei 50 de euro pentru a-i mulțumi. Cu siguranță a fost norocos, deoarece dacă acei bani ar fi ajuns în mâinile vreunei persoane fără scrupule, cu greu i-ar fi revăzut.

Canicattì: a găsit un portofel cu bani şi cărţi de credit şi l-a restituit

Bani dați pentru caritate

După cum a explicat fata pentru La Repubblica, ar mai face acel gest de 100 de ori și de fapt nu a vrut să accepte cei 50 de euro dăruiți de bărbatul în vârstă și din acest motiv a decis să îi doneze în scopuri caritabile.

O poveste frumoasă de spus cu un final fericit, dar lipsește o ultimă piesă a puzzle-ului: cei doi nu s-au întâlnit niciodată. Fata a recunoscut că și-ar dori să-l cunoască pe bătrân și să-i cunoască numele, deoarece nici măcar nu-i putea vedea fața, așa că ar putea să-l întâmpine dacă ar fi să-l întâlnească.

„Sunt profesoară – a explicat tânăra – și aș vrea ca acest gest să fie un exemplu și pentru elevii mei. Mi-ar plăcea să-l cunosc pe pensionar, ar fi frumos să asistăm împreună că mai putem avea încredere în ceilalți.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se înmulțesc decesele neașteptate ale românilor din Italia. Un bărbat de 53 de ani și o femeie de 44, morți în aceeași zi

Au furat peste 100.000 de euro înșelând bătrâni

Au furat peste 100.000 de euro înșelând bătrâni care efectuau retrageri de la bancomate, trei români condamnați