Menu
in

Româncă premiată de primarul Romei (Galerie foto)

ROMA 14 iunie 2011- Monica Marinescu, avocată româncă stabilită in Italia, a fost premiată de Gianni Alemanno, ȋn cursul unui eveniment dedicat de primaria Romei femeilor din capitala Italiei care s-au remarcat ȋn diferite domenii.

Ceremonia, intitulată “Roma Capitale delle Donne”, s-a desfăşurat vineri, 10 iunie, ȋn Sala della Protomoteca din Campidoglio. Au fost premiate peste 50 de femei, toate propuse de către tot atâtea asociaţii şi organizaţii profesionale din cele mai diferite domenii.

Singura româncă premiată a fost Monica Marinescu, tânără avocată româncă, stabilită ȋn Italia, unde a obţinut recunoaşterea titlului profesional şi şi-a deschis propriul cabinet.

“Recunosc, am avut emoţii, a fost foarte multă lume şi, mai ales, printre femeile premiate s-au numărat reprezentante de marcă din multe domenii de activitate. Spre exemplu, la secţiunea “Modă”, a fost premiată creatoarea de modă Lavinia Biagiotti”– ne-a declarat Monica Marinescu, după festivitatea de premiere.

Candidatura Monicăi Marinescu a fost susţinută de către Ramona Bădescu, consiliera primarului pe problemele comunităţii de români.

Românca premiată a ţinut să facă o dedicaţie specială, ȋn timpul ceremoniei: “Iniţial, nu era prevăzută o intervenţie a doamnelor premiate, dar apoi cele care au dorit să ia cuvântul au putut să o facă. Eu am ţinut să mulţumesc primarului şi organizatorilor pentru premiu, pe care l-am dedicat public, tuturor româncelor care muncesc din greu ȋn Italia, făcând nu puţine sacrificii, pentru a asigura bunăstarea familiilor lor”.

(Foto: Blog di Gianni Alemanno)

Miruna Căjvăneanu

(Pe larg ȋn numărul viitor al “Gazetei Româneşti”)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version