in

Românca Tatiana Perhinschi, medic cardiolog la Rimini, protagonista filmului italian ”A.A.A. Cercasi felicità”

Tatiana Speranţa Perhinschi, cardiolog la Clinica ,,Prof. E. Montanari’’ din Rimini – Italia şi interpretă de muzică populară a început filmările la o coproducţie româno-italiană. Filmul A.A.A. Cercasi felicità („În căutarea fericirii”) abordează o temă universală, fericirea, şi este regizat de Rita Giancola. Protagonistul este un psiholog italian, care se îndrăgosteşte de o fată tânără, româncă, care trăieşte în Bucureşti.

Primele filmări au avut loc la Bucureşti, unde românca a filmat alături de actorul principal, italianul Manrico Caldari.

Tatiana Perhinschi este cardiologul sucevean care cu modestie, cu multă muncă, dăruire, dragoste, a reuşit să-şi facă o carieră în Italia. Ea vindecă inima omului, ca medic cardiolog, dar alină prin voce, prin muzică, fiind şi interpretă de muzică populară, suferinţele sufleteşti ale oamenilor, pentru că transmite atât de multe sentimente curate şi sincere. Cardiologul sucevean încearcă să îmbine armonios muzica, arta şi cardiologia, iar aprecierile nu s-au lăsat aşteptate.

O dovadă vie este cel mai nou proiect al ei, proiectul cinematografic. „Rolul cel mai greu de interpretat ar fi rolul propriei vieţi, propria mea viaţă. Cinematografia este o reflexie a vieţii, dar filmul adevărat este viaţa”, a spus Tatiana Perhinschi. Pentru că primele filmări au avut loc „acasă”, în România, suceveanca a fost foarte emoţionată, pentru că, spune ea, „în orice colţ de lume ai fi, dorul de casă nu îl poţi trata decât întorcându-te acasă”.

Frumoasă, talentată şi foarte exigentă

Suceveanca are o viaţă artistică activă în Italia. Este invitată să prezinte evenimente de prestigiu în Italia, face parte din Asociaţia carabinierilor din San Clemente – Morciano di Romagna şi participă la evenimente caritabile. Pentru suceveanca Tatiana Perhinschi familia este pe primul plan, bucurându-se în fiecare clipă de cele două comori, cele două fiice, apoi profesia, cea de medic specialist, la Clinica ,,Prof. E. Montanari’’ din Rimini – Italia. Ea pune foarte mult suflet în tot ceea ce face. Atunci când nu poate vindeca medicul, spune Tatiana, vindecă omul, cu o vorbă bună, cu muzica sa, cu o privire caldă, cu tot ce este bun şi curat.

„Tatiana este o actriţă extraordinară. Am avut noroc că am întâlnit-o. Căutam o actriţă româncă şi am găsit-o. Am văzut-o pe Tatiana şi mi-am spus: <Ea este!>”, ne-a destăinuit regizoarea Rita Giancola, în timp ce actorul Manrico Caldari a completat că „Tatiana este o fată foarte frumoasă, agreabilă, dar şi foarte exigentă. Vrea ca lucrurile să fie făcute bine, şi îi dăm dreptate. Şi noi facem lucrurile cu pasiune”. Tatiana Perhinschi a recunoscut că emoţiile au fost şi sunt destul de mari să lucreze alături de actorul Manrico Caldari, „dar profesionalismul de care a dat dovadă şi experienţa lui m-au făcut să nu-mi fie teamă să greşesc”.

Regizoarea Rita Giancola a declarat pentru Monitorul de Suceava că a scris un scenariu în care protagonistul este un psiholog italian, care se îndrăgosteşte de o fată tânără, româncă, care trăieşte în Bucureşti. „Când am întâlnit-o pe Tatiana Speranţa Perhinschi, la premiera unui film, la Roma, am fost foarte impresionată de personalitatea şi sensibilitatea ei puternică, motiv pentru care nu mi-a fost greu să-i propun să joace în acest film. Pe lângă farmecul ei, ochii ei mi-au amintit imediat de marea actriţă Audrey Hepburn”, este de părere Rita Giancola, „Ambasador pentru Pace”, titlu conferit, în 2012, pentru angajamentul faţă de o cultură a păcii şi a dialogului între diferite civilizaţii şi credinţe; doctor în limbi străine şi literatură (Universitatea Urbino – Facultatea de Educaţie); director artistic la diverse evenimente culturale naţionale şi internaţionale, director de casting în televiziunea RAI şi Mediaset Italia, şi profesor de teatru cu o vastă experienţă etc.

Roxana Doran, actriță română, în căutarea succesului în teatrul italian

Actriţa Ana Caterina Morariu, în serialul “Squadra Antimafia” transmis de Canale 5

 

 

 

 

 

Propunere bombă în Italia: se dorește introducerea unei MONEDE NOI, alternativă la moneda euro

”Fii mândru că ești român!”, spectacol de zile mari la Atena, organizator asociația ”DACIA”