in

România a desemnat un magistrat de legătură cu Italia. Se va ocupa de repatrierea marilor condamnați refugiaţi în Peninsulă

Ministerul Justiţiei a selectat-o pe procuroarea Laura-Felicia Ceh drept magistrat de legătură român în Italia, potrivit unui comunicat de presă. Procedura de selecție a cuprins un concurs de dosare și proba interviului. Postul era vacant din 2011.

”Pe doamna procuror o recomandă din plin experiența bogată în domeniul cooperării judiciare internaționale”, a spus ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Desemnarea unui magistrat de legătură cu Italia a venit pe fondul fugii unor condamnați definitiv, precum Daniel Dragomir, Dragoș Săvulescu, Mario Iorgulescu ori Alina Bica.

Laura-Felicia Ceh are o vechime de peste 24 de ani în funcția de procuror. Din anul 2006 este punct de contact naţional la Rețeaua Judiciară Europeană în materie penală. De asemenea, a fost primul magistrat de legătură român în Franța, fiind detașată în această funcție în perioada 2012 – 2013.

Mandatul magistratului de legătură este de 3 ani; activitatea și-o va desfășura la Roma, în cadrul Ministerului italian al Justiției.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ferrara, pericol public, un român beat a produs haos pe străzile orașului, la volanul unei mașini furate

Româncă din Italia, omorâtă cu toporul de fiul său, căruia îi cumpărase casă și pe care îl întreținea cu bani