in

Românii din Italia au trimis în țară, în 2019, peste 600 de milioane de euro. Ce se va întâmpla în acest an?

Românii din Italia sunt în topul străinilor care trimit bani acasă. Potrivit unui studiu publicat recent de fundația italiană Leone Moressa, aceștia au trimis în România, în 2019, peste 600 de milioane de euro.

Studiul, citat de ziarul La Repubblica, arată că peste 500 de euro de persoană au fost trimiși în țară anul trecut, în condițiile în care în Italia sunt rezidenți peste 1,2 milioane de români.

Cetăţenii din Bangladesh rămân însă pe primul loc al podiumului. Ei sunt „regii remitențelor”, urmați fiind de români, filipinezi, pakistanezi și senegalezi. O armată de oameni care muncesc şi care economisesc fiecare bănuţ, doar pentru a trimite ceva celor care au rămas acasă, transmite La Reppubblica.

De fapt, râul de bani care curge din Italia către țările de origine ale migranților continuă să crească. În 2019, din ţară au ieșit peste 6 miliarde de euro: cu 4% mai mult decât anul precedent. Anul 2020 în schimb, rămâne un factor necunoscut, asupra căruia urgența Covid va cântări greu: deja Banca Mondială, de exemplu, estimează o scădere de 20% la nivel global.

„În medie, fiecare imigrant din Italia a trimis în țara sa aproape 1.200 de euro în 2019, aproximativ 100 de euro pe lună. Valoare care scade sub media celor mai numeroase naționalități: România – 42,37 euro pe lună de persoană și Maroc – 64,66 euro. În medie, fiecare cetățean din Bangladesh a trimis în schimb peste 6.000 de euro pe an sau peste 500 de euro pe lună. Peste 200 de euro pe lună au fost trimiși de cetățenii din Filipine, Pakistan, Senegal și Sri Lanka”, scrie sursa citată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernul Italiei e încrezător: va primi cel puţin 100 de miliarde de euro din noul fond european de redresare

Cum se comportă mafia din Italia pe timp de criză: „Sunt mult mai eficienţi decât statul, când vine vorba de ajutoare oferite oamenilor săraci”