in

Românii din Italia despre candidaţii din diaspora: “Românii se simt abandonaţi”

Continuăm prezentarea opiniilor exprimate de reprezentanţi ai comunităţii de români cu privire la candidaţii numiţi de la Bucureşti pentru un loc în Parlamentul României.

AureliaCeoromila: “Stupefacţie”

Aurelia Ceoromila, din Arezzo,candidată la alegerile locale din Italia, în 2010, îi invită pe noii candidaţi din Diasporă să intre în contact  direct cu românii din străinătate.

“Pentru Diaspora e nevoie de politicieni care cunosc realităţile pe viu, oameni care au fost în contact direct cu dificultăţile pe care emigranţii români trebuie să le înfrunte, începând de la locul de muncă al fiecăruia, continuând cu parcursul greoi al integrării şi până la imaginea generală a comunităţii româneşti.

Românii se simt abandonaţi şi deseori acuzaţi de clasa politică din România. Fără să mai punem în discuţie activitatea parlamentarilor din Colegiul nostru care dacă a existat, a fost de mică amploare şi nu a schimbat nimic în bine. Aşvrea să-mi exprim stupefacţia pecare am avut-o la desemnarea noilor candidaţi pentru Diaspora.

Doi cântăreţi care în afară de faptul că au un carnet de partid şi că au făcut spectacole electorale în ţară, nu ştiu probabil nici măcar capitalele ţărilor din colegiu, iar Cristian David, pe care l-am întâlnit la Roma şi ne spunea că-i place muzica ţigănească, dar nu suportă ţiganii.

 Dacă criteriul de desemnare a acestor candidaţi a fost muzică, atunci aş vrea să le transmit că romanilor nu le mai arde demuzică populară, folk sau ţigă nească, ci sunt preocupaţi de probleme mult mai grave pe care nu le poţi cunoaşte decât dacă trăieşti în mijlocul acestei lumi româneşti, abandonată, tristă, uneori disperată de nedreptăţile pe care le suportă…şi uneori câte unul din noi îşi maişi dă foc de disperare…”, ne-a declarat românca.

Aurelia Pop: “N-avem ambasador”

Aurelia Pop, din Roma, asociaţia“Lumea copiilor” ede părere că înainte de alegeri, mai importantă este numirea unui ambasador.

“Despre propunerile pentru reprezentanţi ai Diasporei impuşi din ţară nu găsesc cuvinte potrivite în acest moment. Sunt indignată mai ales când mai şi cunoşti aceste  personaje, în sensul că din păcate unele din acestea nu au nimic comun cu lumea de afară, referandu-mă la situaţia occidentală şi a comunităţilor româneşti de aici.Dar totuşi că vine vorba de Diaspora şi reprezentaţii acesteia am o altă propunere.

Suntem cea mai importantă comunitate şi de aproape un an nu există ambasador la Roma. Pentru că comunitatea din Italia a avut un rol important laalegeri ar fi cazul ca noi să avemun cuvânt şi pentru alegerea noului ambasador mai ales că am avea şi o persoană care ne-ar faceo imagine de clasă, această persoană poate fi domnul GeorgeTeseleanu, un personaj cunoscut activ şi plăcut atât în comunitatea românească din Italia cât şi pentru italieni. Domnul preşedinte Băsescu ne-ar putea fi recunoscător numindu-l.”

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român din Italia, candidat la Senatul României

Româncă bătută crunt de soţ cu o coadă de mătură