in

Românii își construiesc biserică la Olbia. Preotul Marian Găină: „Prima Sfântă Biserica Ortodoxă din mijlocul Mării Mediterane”

În 28 ianuarie, la primăria din Olbia a fost semnat actul de transfer al unui teren către părintele Marian Găină, reprezentantul legal al parohiei ortodoxe române Sfântul Ioan Botezătorul, afiliat Episcopiei ortodoxe române a Italiei.

„Ne bucurăm cu adevărat că am finalizat acordul cu părintele Marian”, a declarat primarul Settimo Nizzi, citat de GalluraOggi.it

„Datorită concesiunii acestei zone de 2.800 de metri pătrați timp de 99 de ani, prima clădire de cult pentru ritul ortodox va fi construită în Olbia.

Sperăm să vedem biserica construită cât mai curând posibil, este o lucrare importantă și așteptată care va putea oferi marii comunități românești din Olbia și nu numai, posibilitatea de a-și practica credința și de a avea un loc de întâlnire potrivit ”.

Clădirea se va construi în via Marie Curie, în zona San Nicola.

Terenul a fost concesionat pe o perioada de 99 ani, parohia având ca obligație achitarea sumei de 11.200 euro în rate anuale de 113,13 euro pe toata durata contractului de concesiune.

„Aceasta mare împlinire dă posibilitatea tuturor Românilor din Insula Sardegna și nu numai să devină ctitori pentru eternitate, ctitori la prima Sfântă Biserica Ortodoxă din mijlocul Marii Mediterane.

Cu acest moment istoric punem început bun, unei noi etape în care creștinii trebuie să dea dovadă de unitate și dăruire.”, a fost mesajul părintelui Marian Găină, pe site-ul Episcopiei Italiei

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Infern de foc într-un spital Covid din București, patru pacienți morți, dintre care trei carbonizați

Sicilia, femeie de 48 de ani, influencer pe TikTok, anchetată de poliție după ce o fetiță de 10 ani din Palermo a murit recent asfixiată