in

Românii pot fi prieteni în Italia? ”Sunt sigur că dacă vom pleca, o să simțim lipsa celor de aici…”

Marius Dogaru, 48 de ani, rezident la Valeggio sul Mincio (Verona), membru fondator al mai multor asociații românești din Italia, printre care ”Alianța Românilor” și ”Dacii și Romanii” și tatăl a două fete premiate de autoritățile din Italia pentru meritele deosebite de la școală și în sport, ne-a trimis la redacție un scurt mesaj de mulțumire față de conaționalii apropiați de care se înconjoară în Italia care, în ultima perioadă, l-au făcut să îi considere adevărați frați. ”Pot să spun că în timp, un emigrant, își construiește  în jurul său o altă familie, condiționată de timp, spațiu și nu în ultimul rând prieteni…”, a scris Dogaru în mesaj, după care a completat că, deși dorul de țară e mare, repatrierea nu mai este un plan de viitor. ”Pot să spun că ne este dor de casă, dar în același timp,  sunt sigur că dacă vom pleca, o să simțim lipsa celor de aici…”, a mai completat el.

În urmă cu doi ani, Marius Dogaru a postat pe pagina de facebook un mesaj în care dă vina pe politicienii din România pentru lipsa condițiilor necesare repatrierii milioanelor de români plecați în străinătate. ”M-aș întoarce ACASĂ pe jos, chiar și ducând cu mine tot ce am agonisit aici în străinătate”, scria el atunci. ”Cu timpul, omul își mai schimbă ideile, înțelege că acolo unde ești înconjurat de familie și prieteni este CASA”, ne-a spus el.

Iată mesajul pe care l-am primit:

”Nu cu mult timp în urmă, spuneam că m-aș întoarce acasă cu prima ocazie atunci când în România condițiile de trai  se vor îmbunătăți. Pot să spun că în timp, un emigrant, își construiește în jurul său o altă familie, condiționată de timp, spațiu și nu în ultimul rând prieteni. Da, pot să spun că ne este dor de casă, dar în același timp,  sunt sigur că dacă vom pleca, o să simțim lipsa celor de aici… Am să vă dau un exemplu:

Pe 31 mai 2019 am sărbătorit „Nunta de Argint”. Fiind de 24 de ani aici în Italia, 25 de căsătorie… am decis cu soția mea să facem o petrecere cu prietenii mai intimi… 35… prieteni, care aici în străinătate îți sunt mai aproape decât un familiar în România, ba chiar mai mult, Frate (Soră)! Dar surprizele au venit din partea organizatorilor, care prin modul lor de a fi, s-au alăturat și ei acestui grup. De aceea vreau să mulțumesc din suflet lui Ștefan și doamnei Ana pentru bucate și aranjamentul sălii! Formației Nocturn (Ovidiu și Vali) pentru muzică! Dan Chipăruș pentru serviciul fotografic! Si zic: cum aș putea pleca acasă în România ???

Adăugăm și noi: La mulți ani familiei Dogaru!!!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aveți propuneri pentru codul electoral și votul în Diaspora? Iată cum puteți participa

Cum poți adăuga anii munciți în străinătate ca vechime la pensia din România

Cum poți adăuga anii munciți în străinătate ca vechime la pensia din România. Iată de ce acte ai nevoie pentru pensie