in

Românul Claudiu Istrate, triplu campion al Italiei, a câștigat titlul european de K1: «Am suferit mult»

Claudiu Istrate, legitimat la clubul Kombat Gym Fiume Veneto, a câștigat sâmbătă 10 noiembrie, meciul decisiv cu britanicul Mwamba, la gala „Iron Fighter” din Pordenone.

În vârstă de 23 de ani, antrenat de Gianbattista Boer, luptătorul român, naturalizat italian, l-a depășit la puncte, la sfârșitul a 5 reprize foarte dure, pe britanicul de culoare Kazadi Mwamba, devenind campion european la categoria grea la K1, varianta ISKA (International Sport Karate Association).

Acest titlu european este cea mai importantă oportunitate din cariera mea de până acum. Am suferit mult – a comentat Istrate – adversarul meu era foarte înalt și cu o alonjă frumoasă. Am urmat indicațiile antrenorului, am scurtat distanțele, l-am locat mereu și această tactică a fost răsplătită “.

Istrate a revenit în Italia, de un an, după ce a luptat câteva sezoane în Germania. În ciuda vârstei tinere, are deja 50 de meciuri profesioniste, șaptezeci în total. El a luptat deja în cele mai mari circuite ale lumii, de la Tafnet Cup rusă la Venum World Series și Bellator, încucișând mănușile cu “monștri sacri” cum este francezul Jerome Le Banner.

Născut la Dorohoi, Claudiu Istrate a venit în Italia la vârsta de 12 ani, unde se aflau părinții săi, acolo unde de altfel a și început să practice K1. “De la 5 ani, am locuit cu bunica, dar devenisem un copil problemă. Ai mei s-au hotărât să mă ia acolo. Eu nu voiam să plec din România, dar m-au convins să mă mut în Italia promițându-mi că mă vor duce la o sală de K-1. Așa a început cariera mea. De la 12 ani, sala de K-1 este a doua mea casă”, a povestit Istrate pentru gsp.ro.

A debutat la profesioniști pe când avea doar 16 ani, reușind să obțină trei titluri de campion al Italiei.

Un luptător român din Italia, 4 medalii de aur la mondialele de arte marțiale de la Marina di Carrara – VIDEO

Performanță deosebită: Alexandru Negrea, stabilit la Milano, a devenit campion intercontinental SuperKombat. «Sunt român și așa voi rămâne»