in

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu va efectua o vizită de lucru în Italia. Se va întâlni cu reprezentanții asociațiilor

gheorghe carciu psd drp

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, va efectua, în perioada 20-22 mai 2022, o vizită de lucru în Italia.

Șeful DRP Gheorghe Cârciu în Italia

Agenda demnitarului român va cuprinde întrevederi cu reprezentanți ai mediului asociativ și cu membri ai cultelor, anunță DRP.

Din dorința de a avea un dialog concret și deschis, având în vedere prezența semnificativă a comunității românești pe teritoriul italian, delegația DRP se va deplasa la Roma în prima parte a vizitei de lucru.

1000 de tineri români din diaspora vor primi vacanțe gratuite la munte și la mare în România

Întâlnire cu românii din Italia

Ambasada României în Republica Italiană va organiza o întrevedere între secretarul de stat și reprezentanții mediului asociativ românesc din Italia.

Întâlnirea va avea loc vineri, 20 mai 2022, orele 19.00, la sediul Ambasadei României, Via Nicolo Tartaglia 36, 00197 Roma.

Temele de discuție se vor axa pe procedurile specifice de finanțare nerambursabilă și proiectele depuse de reprezentanții mediului asociativ românesc din Italia. În egală măsură vor fi prezentate și alte proiecte ale DRP care vor fi de interes pentru comunitate.

În vederea participării la evenimentul sus-menționat, vă adresăm rugămintea de a confirma prezența unui reprezentant până joi, 19 mai 2022, ora 15.00. Din considerente organizatorice, confirmarea prezenței este obligatorie la adresa [email protected].

VIDEO – Rareș Bogdan, atacat de români la Milano: „Cum guvernați cu ciuma roșie? Majoritate de hoți”

Vizită în Pescara

De asemenea, agenda delegației DRP va cuprinde o vizită în localitatea Pescara, regiunea Abruzzo. În acest sens, secretarul de stat Gheorghe Cârciu va participa la ceremonia de sfințire a bisericii de zid din cadrul parohiei „Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Prorociță Ana”, un eveniment extrem de important pentru comunitatea românească din Italia.

La 01.01.2021, conform datelor Institutului Național de Statistică al Italiei, numărul total de cetățeni români rezidenți în Italia era de 1.137.728.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
romani arestati taranto

Familie de români din Taranto arestată, avea în casă un adevărat depozit de bunuri furate, valoare peste 15.000 de euro

refugiata ucraineană violată de un voluntar italian în România

Un voluntar italian a violat o refugiată ucraineană la Sighetu Marmației