in

Tânăr atlet român din Italia, bate record vechi de 31 de ani: ”Sunt mândru că reprezint românii”

”Sunt mândru că reprezint românii care trăiesc în Italia”, a declarat în exclusivitate pentru TVR, Cătălin Tecuceanu, atletul care deține cel mai bun timp al Italiei la 800 de metri, în sală. Tecuceanu, originar din Tecuci, a doborât un record italian vechi de peste trei decenii și visează la o medalie olimpică. Devenit faimos în Peninsulă, el este și deținătorul recordului României la 800 de metri, în aer liber.

”Sunt mândru că reprezint românii”

Cătălin, acum în vârstă de 24 de ani, a venit în Italia la vârsta de 9 ani, împreună cu familia sa. ”Tecuceanu, din Tecuci… da, da. Sunt mândru că reprezint românii care trăiesc în Italia, mă simt așa. În România, nu cred că mă cunosc foarte mulți, dar în Italia, românii mă opresc și îmi cer o poză, îmi spun că mă urmăresc mereu și sunt foarte mândru de asta.”

Primele persoane din familia sa care au început să practice atletismul au fost sora și cei doi frați ai săi. Aceștia l-au atras pe Cătălin spre acest sport, el fiind singurul care a continuat să facă performanță. În prezent, se antrenează lângă Padova și reprezintă clubul Poliției de Stat, Fiamme Oro. La începutul acestui an, la Madrid, a terminat proba de 800 de metri indoor în 1 minut și 45 de secunde, doborând recordul Italiei, vechi de 31 de ani. ”Sunt foarte mândru că am reușit să bat acest record după 31 de ani, deoarece era un record foarte puternic și am reușit să-l dobor după mult timp.”

La o săptămână după acest rezultat, a participat la Campionatele Mondiale de la Glasgow, unde s-a clasat pe locul 4. Recent, a atins baremul de calificare pentru Jocurile Olimpice. ”Abia aștept să înceapă competiția și să fiu acolo, pregătit pe linie.”

Deși s-a pregătit întotdeauna în Italia, Cătălin a reprezentat România până acum trei ani, când a obținut cetățenia italiană. Chiar înainte de acest moment, a înregistrat un record pentru țara noastră, pe care încă îl deține: cel mai bun timp la 800 de metri în aer liber. În România, mai are bunicii și, chiar dacă reprezintă Italia, nu și-a uitat originile. ”Rădăcinile mele sunt acolo. Acasă, părinții mei încă mănâncă mâncare românească. La toate competițiile mele, au emoții și mă urmăresc cu mare interes.” Cătălin mărturisește că a admirat-o mereu pe Gabriela Szabo și este încrezător în viitorul său sportiv.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Cum poți adăuga anii munciți în străinătate ca vechime la pensia din România

Pensionarea în Italia, pentru cei de 30 de ani este un miraj. Iată când își vor putea părăsi locul de muncă

Concurs extraordinar pentru tineri români talentați la Vatican. Înscrieri până în 30 iunie