in

Pensionarea în Italia, pentru cei de 30 de ani este un miraj. Iată când își vor putea părăsi locul de muncă

Cum poți adăuga anii munciți în străinătate ca vechime la pensia din România

Pensionarea în Italia – Cei care au acum 30 de ani și au început recent să lucreze se vor putea pensiona între 66 de ani și 8 luni dacă au plătit 20 de ani de cotizare și au acumulat o indemnizație peste un anumit prag (de trei ori valoarea lunară a indemnizației sociale în 2024, deci 1603,23 euro) și la 74 de ani dacă sunt în imposibilitate de a plăti cel puțin 20 de ani de contribuții: așa reiese din simulatorul INPS „Pensami” actualizat recent cu noile reguli ale legii bugetului. Potrivit simulatorului, un bărbat născut la începutul anului 1994 care a început să lucreze la începutul anului 2022 și va avea cel puțin 20 de ani de cotizare se va pensiona în decembrie 2063 la 69 de ani și 10 luni, potrivit affaritaliani.it.

Cum pot ieși la pensie în 2024 românii din Italia, schimbări mari pentru cei care vor să-și părăsească locul de muncă

Pensionarea în Italia pentru cine începe acum să muncească

Cei care încep să lucreze acum ar trebui să se pregătească pentru o viață profesională lungă, foarte lungă. În cazul în care primul loc de muncă (cu contract obișnuit) începe la 22 de ani, în Italia pensia va ajunge 49 de ani mai târziu, la 71 de ani. Calculul este cuprins în raportul Pensii dintr-o privire elaborat de OCDE. Pragul italian este cel mai ridicat dintre cele 38 de țări care fac parte din Organizație, cu excepția Danemarcei. „Pentru cei care intră acum pe piața muncii, se arată în studiu, vârsta normală de pensionare ar ajunge la 70 de ani în Țările de Jos și Suedia, 71 de ani în Estonia și Italia și chiar 74 de ani în Danemarca.”

Un an de muncă pentru badante valorează 20 de euro pensie, iată cum să ajungi la 600 de euro pensie la 67 de ani

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

De ce Cristian nu a fost încă găsit, deși peste 80 de persoane îl caută de aproape două săptămâni: ipoteza cea mai probabilă

atlet roman italia

Tânăr atlet român din Italia, bate record vechi de 31 de ani: ”Sunt mândru că reprezint românii”