in

De ce Cristian nu a fost încă găsit, deși peste 80 de persoane îl caută de aproape două săptămâni: ipoteza cea mai probabilă

Corpul lui Cristian Molnar nu a fost încă găsit, deși peste optzeci de persoane sunt implicate în fiecare zi în căutarea lui în râul Natisone, după ce a dispărut cu Bianca și Patrizia. De ce Cristian nu a fost încă găsit? Ipoteza este că tânărul de 25 de ani a ajuns în defileul râului unde va fi foarte greu de găsit.

De ce Cristian nu a fost încă găsit

Căutările continuă fără încetare pentru Cristian Molnar, dispărut încă în râul Natisone după ce vineri 31 mai a fost luat de torentul umflat împreună cu Patrizia Cormos și Bianca Doros, ale căror trupuri neînsuflețite au fost ulterior recuperate de pompieri. Între pompieri și diverși salvatori, în municipiul Premariacco lucrează zilnic peste optzeci de oameni, dar ieri, în a unsprezecea zi de căutări, ipoteza că tânărul de 25 de ani a ajuns în defileul râului unde va fi foarte greu de găsit devine din ce în ce mai probabilă. Fratele și familia lui, sosiți din România , nu renunță însă și au făcut apel ca căutarea lui Cristian să continue până la capăt.

Tineri români luați de ape în Friuli, anchetă pentru omor din culpă. Procuror: „De la Patrizia 4 apeluri la 112”

Cristian ar putea fi prins în defileul adânc al râului

După ce au explorat zona în care au fost recuperate celelalte două fete târâte de la Natisone, eforturile de salvare s-au concentrat zile întregi mai în aval, în defileul râului, un defileu adânc cu pereți verticali între care curge cursul de apă. O caracteristică a lui Natisone care face căutările extrem de periculoase și, prin urmare, lente. Înșiși salvatorii au confirmat acest lucru. Aici trupul băiatului poate să fi fost târât de curentul impetuos al râului și blocat sub o stâncă. Acest lucru, de exemplu, s-a întâmplat în trecut cu alte incidente de oameni înecați ale căror cadavre au fost găsite plutind după ani de zile. „Acolo se creează vârtejuri și de multe ori există posibilitatea ca o persoană înecată să se afunde și să ajungă blocată”, a explicat primarul, citat de fanpage.it.

Ministerul de Externe confirmă cetăţenia română a celor două tinere decedate ale căror corpuri au fost recuperate

Căutările în defileul râului sunt periculoase

La fața locului, 38 de pompieri și în total aproximativ 80 de oameni sunt în căutarea lui Cristian Molnar, dar operațiunile trebuie efectuate cu extremă grijă. „Scafandrii mi-au confirmat că forma defileului Natisone este atât de complexă încât este foarte greu de inspectat la 360 de grade fără a-și pierde viața. Totul este foarte greu” și-a amintit primarul din Premariacco, postând și pe rețelele de socializare o fotografie veche a albiei uscate, unde acum sunt șase metri de apă și care este plină de râpe și chei adânci.

VIDEO – Bianca și Patrizia au ajuns pentru ultima oară acasă, la Satu Mare, pentru a fi înmormântate

Blocate căutările independente

„Au sosit și părinții lui Cristian, este foarte dureros”, a adăugat primarul Michele De Sabata care i-a oprit duminică pe câțiva prieteni ai tânărului dispărut și locuitori ai zonei care doreau să se organizeze pentru a-l căuta pe Cristian în mod independent . „Nu faceți asta, oamenii pregătiți riscă, nu puteți intra în râpă” a scris Primarul. Un apel în acest sens a fost lansat și de către pompieri pentru a se asigura că „nu se întreprind operațiuni de căutare necoordonate efectuate de personal care nu este instruit corespunzător. Astfel de operațiuni ar putea compromite siguranța celor care participă și a salvatorilor care de mai bine de o săptămână lucrează coordonat”, au adăugat pompierii friulani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
bracciano

I s-a făcut rău în timp ce înota în lacul Bracciano: român salvat de un carabinier în afara serviciului

Cum poți adăuga anii munciți în străinătate ca vechime la pensia din România

Pensionarea în Italia, pentru cei de 30 de ani este un miraj. Iată când își vor putea părăsi locul de muncă