in

Ministerul de Externe confirmă cetăţenia română a celor două tinere decedate ale căror corpuri au fost recuperate

Ministerul român de Externe a confirmat duminică cetăţenia română a celor două persoane decedate, găsite după ce au fost luate de apele fluviului Natisone, în regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia. ”În continuarea informaţiilor transmise anterior cu privire la dispariţia a trei persoane în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), precizează că, duminică, 2 iunie 2024, reprezentanţii Consulatului General al României la Trieste, au fost informaţi de către autorităţile italiene asupra faptului că trupurile neînsufleţite a două dintre cele trei persoane declarate anterior dispărute au fost găsite, fiind în desfăşurare operaţiunile de căutare pentru găsirea celei de-a treia persoane”, precizează MAE într-un comunicat. De asemenea, în urma informaţiilor transmise de către autorităţile italiene, MAE confirmă cetăţenia română a celor două persoane decedate, scrie news.ro.

Trei tineri români înghițiți de ape în nordul Italiei. Două corpuri au fost găsite, este căutat în continuare Cristian

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor îndoliate.

Potrivit ministerului, reprezentanţii oficiului consular menţin în permanenţă dialogul cu autorităţile locale în vederea obţinerii de informaţii cu privire la operaţiunile de căutare a celei de-a treia persoane dispărute, precum şi cu familiile cetăţenilor români decedaţi, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări şi conform competenţelor.

”MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39040411652, +390404528136, +39040416350; apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al oficiului consular: +393408821688”, se arată în comunicat.

Este căutat în continuare corpul lui Cristian

Căutările în aval de Premariacco continuă, acolo unde în jurul prânzului zilei de vineri 31 mai cei trei tineri au fost surprinși de viitura bruscă a râului Natisone umflat de ploile intense din orele precedente au dus până acum la descoperirea a două cadavre.

Căutările continuă pentru Cristian Casian Molnar, 25 de ani, originar din Satu Mare ca și cele două fete. După descoperirea cadavrelor Patriziei Cormos, în vârstă de 20 de ani, în anul II la Academia de Arte Frumoase din Udine, Bianca Doros, în vârstă de 23 de ani, care a sosit din România să-și viziteze părinții, au urmat momentele grele pentru familii, de recunoaștere la morgă

Patrizia a fost găsită de-a lungul unui mal de către voluntarii Protecției Civile care cercetau malurile Natisonei. Bianca a fost găsită în apă, blocată sub o stâncă. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Doliu în Brugnera, asistenta medicală Săndica Constantin a murit la doar 47 de ani

În Lazio, afacerile conduse de imigranți sunt în creștere: 80% sunt în Roma. Pe ce loc se situează românii