in

Tânăr campion de origine română, și-a luat cetățenia italiană: „Vreau să reprezint Italia la Olimpiada de la Tokyo”


A concurat și a câștigat, dar nu a putut urca pe podium și nici nu a primit titluri naționale sau internaționale, pentru că nu avea cetățenia italiană.

Acum Eduard Timbretti Gugiu are cetățenia italiană și visează să ajungă la olimpiadă cu naționala Italiei de sărituri în apă.

«Sunt foarte onorat și fericit – a declarat Eduard, citat de La Stampa – sunt satisfacții mari după atâta muncă.”

Născut în Cuneo din părinți români, Eduard a început să meargă la piscină în copilărie, mergând pe urmele fratelui său înotător. Talentul său s-a tradus imediat în rezultate.

Totuși, victoriile au fost împiedicate mult timp de lipsa cetățeniei italiene, până în 2019 când, în cele din urmă, a devenit cetățean italian și a putut să-și vadă toate titlurile recunoscute oficial. Și cel mai important, a intrat în echipa națională a Italiei.

Născut în 2002, înregistrat la clubul „Blu 2006” din Torino, a obținut cetățenia italiană la 20 iunie 2019, reușind astfel să reprezinte în cele din urmă Italia la sărituri. O lună mai târziu, a sosit primul titlu oficial recunoscut, aurul care l-a transformat în campion italian de sărituri la platformă Junior.

Eduard este în ultimul an de liceu științific din Cuneo și în fiecare după-amiază urcă într-un tren pentru a ajunge la piscina din Torino, apoi seara studiază până târziu.

«Scopul meu rămâne Tokyo, din păcate, din cauza pandemiei de Covid încă nu sunt programate competiții, nici măcar cele pentru calificarea la olimpiade și antrenamentul fără o dată de referință este mai dificil. Nu avem nimic concret, dar încerc să fac tot posibilul să ajung la Tokyo ».

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, îngrijitoarea răzbunătoare, l-a lovit cu un par pe bătrânul la care lucrase, fusese concediată din cauza băuturii

Catania, româncă de 53 de ani și soțul ei, găsiți morți de fiul lor, în propria locuință