in

Tenor român din La Spezia, debut în muzica pop, CD disponibil în toate magazinele digitale

Norbert Nagy, în vârstă de 31 de ani, a studiat muzica mai întâi în România, apoi a venit în Italia, pentru a se specializa la Conservatorul „Giacomo Puccini” din La Spezia. Acum, Norbert Nagy încearcă să se impună pe scena muzicii pop din Italia, cu vocea lui caldă și cu un single foarte italian, scrie „La Citta della Spezia”.

Născut în Satu Mare în 1987, Nagy a obținut o diplomă academică de solist canto la Conservatorul din La Spezia în anul 2012, după studiile lirice de canto la liceul „G. Dima” din Cluj-Napoca. În România a susținut multe concerte lirice înainte de a debuta în „Rigoletto” de Verdi, în rolul ducelui de Mantova. În 2011 a jucat rolul lui Ruiz în „Il Trovatore” de Verdi, organizat la teatrele din Busseto și Fidenza, într-o producție a Teatro Regio di Parma.

După CD-ul live de Crăciun „Noaptea de Crăciun“, înregistrat la Boston Opera House cu Boston Symphony Orchestra, acum a lansat la radio melodia intitulată „Maree“, de Cherubini (text) și Della Bona (muzica), primul succes al tenorului român, de ani de zile rezident în La Spezia.

Albumul, intitulat „Vocea emoțiilor”, este deja disponibil în toate magazinele digitale. Cântecul reprezintă o stare de spirit, memoria unei persoane, speranța și calea vieții și, ca întregul proiect, a fost produsă și mixat la Studio Recording de la DDA de către Marco Della Bona. Albumul conține douasprezece melodii, cu patru nepublicate si zece mari hituri revizuite de tenorul român, precum „Un amore così grande”, „Caruso”, „Besame mucho” și „Volare”.

Recent a cântat în opera lui Menotti „Amahl și vizitatorii de noapte”, care a fost pusă în scenă la Teatro Civico și teatrul „Chiabrera” din Savona, în rolul lui Kaspar. În luna iunie anul trecut a interpretat, în calitate de solist, „Missa criolla” de Ramirez, într-un concert aplaudat la Sala Dante. Din 2011 a participat la numeroase concerte și gale în diferite orașe italiene. A trecut audiția pentru corul Operei din Montecarlo, precum și pentru corul „Festivalului Puccini” din Torre del Lago, unde a lucrat în sezoanele de vară 2012 și 2013 și 2014, participând la toate producțiile. La 20 octombrie 2013 a participat la primul concurs internațional Richard Wagner, organizat de Conservatorul La Spezia, unde a terminat pe locul 3.

În timpul verii, cu Teatro di Salerno, a interpretat Opera Carmen în China, la Opera House Guangzhou, iar în 2014 a urmat un masterclass cu celebrul tenor Andrea Bocelli. Din anul 2014 este profesor de canto la liceul de muzică artistică „F. Palma” din Massa, iar din 2015 a lansat un album pop-liric „Vocea emoțiilor”. În 2016 el a fost implicat într-o producție cu „Simon Boccanegra“ de Giuseppe Verdi, la teatrele din Pisa, Lucca și Livorno în 2016 și a debutat cu opera „Gianni Schicchi“, în rolul de Rinuccio.

Cariera sa este deja lansată în Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sugestie din Parlamentul României pentru ministrul muncii: Contra deficitului de lucrători, aduceți mai mulți extracomunitari!

Afacerea unui român care a lucrat la Venezia, și-a adus gondola ”Giuli” cu el: ”10 lei pentru 20 de minute”