in

Tragedie în Cuneo, româncă de 48 de ani, din Bacău, a murit în timp ce îngrijea o bătrână italiancă


Cadavrul femeii se află acum în capela cimitirului Dronero, în așteptarea repatrierii în România.

Manuela Hrincu avea 48 de ani și venise din Bacău la muncă în Italia.

A lucrat ca îngrijitoare și de peste 3 ani asista o doamnă de 83 de ani care locuia în Ricogno, un cătun din Dronero, provincia Cuneo, scrie targatocn.it.

Locuia în casa bătrânei, cu care reușise să stabilească o relație de încredere și afecțiune.

Luni, 28 septembrie, în jurul orei 23:00, a făcut infarct.

Încercările repetate de resuscitare din partea echipei 118, care a ajuns imediat la fața locului, nu au fost de nici un folos.

Simona, fiica femeii pe care Manuela o îngrijea, își amintește de ea, : „Manuela era însorită, o persoană frumoasă. Nu este ușor când mama ta nu mai este autosuficientă, dar nici nu este ușor să te bazezi pe cineva. Am avut mare noroc cu ea, chiar aș fi vrut să știe cât de mult îi mulțumesc ”.

Corpul lui Manuela Hrincu se află acum în lăcașul mortuar al cimitirului din Dronero. În coroana de flori a familiei Minardi-Donadio există toată recunoștința lor. Pe de altă parte, un gând floral delicat vine de la prieteni și colege îngrijitoare.

Procedurile sunt în curs de desfășurare, ținând cont și de măsurile antic-Covid 19, pentru organizarea repatrierii în România. Femeia lasă în urmă un fiu adolescent la Bacău.

Măşti obligatorii în spaţiile publice din Roma şi Lazio, exceptați copiii sub 6 ani, bolnavii respiratorii și cei care fac sport

Ambasadorul George Bologan, videoconferință cu reprezentanți ai asociațiilor din Italia: ”Numărul secțiilor care au fost la alegerile trecute nu va suferi modificări semnificative”