in

Trăiește de la vârsta de un an în Italia, dar a ales să reprezinte România: Daria Alexandra Matei, medalie de bronz la Campionatele Mondiale de la Barcelona

Daria Alexandra Matei, sportiva care trăiește în Italia, dar a ales să reprezinte România, a obținut medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Barcelona.

Campioană naţională a Italiei, campioană a Europei şi, anul trecut, vicecampioană mondială la patinaj artistic pe role, acesta este uimitorul palmares al sportivei de doar 16 ani Daria Alexandra Matei. Născută la Tecuci şi stabilită de la vârsta de un an în Italia, unde se şi antrenează, Daria a ales să reprezinte România în competiţiile internaţionale, aşa că, datorită ei, ţara noastră tocmai a câştigat o medalie de bronz anul acesta la Barcelona și argint la Artistic Skating World Championships 2018, din Franţa.

În luna iulie a anului trecut, a devenit campioană a Italiei, în septembrie a câştigat, pentru România, medalia de aur la Europenele de patinaj artistic pe role, iar în octombrie a reprezentat din nou România la competiţia mondială care a avut loc la Vedèspace, Mouilleron-Le-Captif, în Franţa.

Competiţie dificilă

Mama Dariei, Luminiţa Laura Chebac, a explicat anul trecut că a fost o competiţie de mare anvergură, nu numai pentru că au concurat 28 de sportive din 20 de ţări, de pe întreg mapamondul. Daria era singura patinatoare din competiţie de doar 15 ani, concurând cu sportive mai mari cu trei-patru ani decât ea. De aceea, câştigarea medaliei de argint i-a adus o bucurie enormă.

„Duminică, 7 octombrie, Daria a executat programul scurt şi, din cauza unei greşeli, a ajuns în clasamentul provizoriu pe locul al patrulea. Însă marţi, 9 octombrie, cu un balet executat perfect din punct de vedere tehnic şi cu o expresivitate nemaipomenită a reuşit să impresioneze nu numai juriul, ci şi publicul din Franţa, care a considerat-o campioană mondială. Daria a reuşit să câştige, astfel, argintul mondial. Daria reprezintă România în toate competiţiile internaţionale. Suntem mândri şi fericiţi că suntem părinţii acestui minunat copil! Scuzaţi-mi lipsa de modestie, dar simt că inima îmi plesneşte de fericire”, a povestit Luminiţa Laura Chebac.

A dormit cu medalia la gât

„Daria este foarte emoţionată şi fericită în acelaşi timp. Cred că nu sunt destule cuvinte pentru a descrie emoţia ce ne-a inundat sufletele tuturor. Aseară a adormit cu medalia la gât! O medalie atât de râvnită, atât de visată! Un copil umil, care întotdeauna a muncit şi a sacrificat totul pentru visul ei.

Daria vrea sa dedice aceasta medalie tuturor celor care au crezut în ea, care au luptat alături de ea, care au scris sau au vorbit despre ea şi, nu în ultimul rând, tuturor românilor de acasă şi de pretutindeni. Daria le mulţumeşte tuturor cu lacrimile de bucurie ale unei vicecampioane mondiale”, au povestit părinţii sportivei, Luminiţa Laura Chebac şi Petru Matei.

Cine este Daria Alexandra Matei

Daria s-a născut, pe 15 ianuarie 2003, la Tecuci, în judeţul Galaţi, iar de 14 ani trăieşte, alături de părinţii ei, Luminiţa Laura Chebac şi Petru Matei, în Italia. De la vârsta de trei ani a început să practice patinajul artistic pe role, un sport foarte popular în Italia, dar, în paralel, a încercat şi alte sporturi: tenis – unde a obţinut câteva trofee, înot, gimnastică artistică şi balet clasic, o pasiune care i-a adus, de asemenea, trofee!

Este elevă la Liceul Linguistic (de limbi străine) „Newton Pertini”, din Camposampiero (Padova), unde studiază germana, engleza, spaniola şi italiana, pe lângă toate celelalte materii care se învaţă într-un liceu normal. Pentru a se antrena cu Elisa Facciotti, parcurge zilnic o sută de kilometri şi studiază în maşină în timpul drumului. Are antrenamente şi la Ponte di Legno, pentru care parcurge 600 de kilometri, unde se antrenează cu faimoasa antrenoare Sara Locandro şi cu antrenorul Andrea Aracu. Acolo face şi testările pentru pregătirea fizică, cu Luca Agliardi.

Visul Dariei este să devină campioană mondială.

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Grindină cât portocala, furtuni și tornade pe coastele italiene de la Adriatica, 20 de răniți la Pescara

Ani de suferință pentru o ”badantă” româncă din Sicilia: ”Știu că poate să fie și mai rău”