in

Trei români din Italia sunt infectați cu coronavirus. MAE: „Respectați cu strictețe recomandările autorităților italiene”

Trei români din Italia sunt infectați cu noul coronavirus, a anunțat Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE).

Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autoritățile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova.

De asemenea, autoritățile locale de la Cremona au confirmat existența unui cetățean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetățenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia – Romagna.

„MAE reiterează importanța respectării cu strictețe a recomandărilor autorităților italiene, precum și necesitatea manifestării unei responsabilități individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenție, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului”, potrivit unui comunicat al MAE transmis vineri.

În acest context, MAE reamintește că cetățenii români din străinătate care doresc să solicite informații despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și conduita preventivă, pot apela numărul +4021.320.20.20, precizând că linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor români și nu este un număr de urgență. De asemenea, informații actualizate sunt disponibile și pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată COVID-19.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Nu-i de glumă: întoarsă recent din Italia, amendată cu 10.000 de lei, nu a respectat izolarea obligatorie de 14 zile

Coronavirus, cifre în creștere, în Italia sunt 4.000 de infectați, încă 49 de morți și 620 de cazuri în ultimele 24 de ore