in

Trompetistul Mirel Manea a ridicat sala în picioare la Veneţia

Un grup de artişti români a ridicat sala in picioare la teatrul Kolbe din Venetia Mestre cu un show care merită să ajungă – şi cu siguranţă va ajunge – şi pe alte mari scene internaţionale. E vorba de trompetistul Mirel Manea şi orchestra sa, formată din Virgil Prispian (pian), Ciprian Dăscălescu (tobă) şi Mirona Matlinsche (vioară) care au trecut de la de la muzica populara la jazz, atingând repertoriul lui Prince sau Goran Bregovic cu o naturaleţe şi o pasiune care au cucerit publicul format deopotrivă din români şi italieni.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei României de către asociaţia Romeni e Moldavi in Veneto.

Actualmente șef-partidă trompetă la Filarmonica de stat Botoșani, Mirel Manea este prim-trompetist concertist la “Grande Orchestra Simfonica di Fiatti” Salerno.

În 2005 a interpretat la Vatican „Il Silenzio” în faţa Papei Ioan Paul al II-lea, iar în 2016 a fost invitat tot în Vatican, să cânte, cu titlul de a ambasador al culturii şi artelor muzicale pentru amiciţia dintre popoare.

Patru profesionişti şi un show în spatele căruia se vede munca şi atenţia pentru detalii, afinitatea cu care se completează, dar mai ales dragostea pentru Muzică. După cum ne-a spus unul din membrii grupului, „noi, artiştii, avem norocul că putem să ne exprimăm cele mai adânci sentimente prin ceea ce facem, putem să ne exteriorizăm prin muzică, prin ceea ce transmitem de pe scenă”.

La sfârşitul spectacolului, Mirel Manea a cântat cu tricolorul în jurul gâtului, fâcând o urare de „La mulţi ani” de Ziua României către toţi românii din comunitate.

În final, orchestra a coborât în mijlocul publicului, care s-a ridicat în picioare să-i salute pe artişti, pentru a cânta o colindă care i-a emoţionat până la lacrimi pe câţiva din spectatori, aflaţi de mulţi ani departe de casă.

Miruna Căjvăneanu

Vezi VIDEO AICI http://dinitalia.blogspot.it/

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sportivii mari ai României au ajuns SĂ FURE: Fost campion mondial la box, arestat pentru furt la Roma

Citadella, au petrecut toată noaptea, apoi au spart o casă de vacanță. Patru români și un moldovean, arestați în flagrant