in

Sportivii mari ai României au ajuns SĂ FURE: Fost campion mondial la box, arestat pentru furt la Roma

Campion mondial la box, arestat pentru furt în Gara San Pietro. În seara de 30 noiembrie, carabinierii de la Roma San Pietro au arestat doi cetățeni de naționalitate română de 28 și 45 de ani, ambii cu antecedente penale, după ce i-au surprins furând din poșeta unei femei din Roma de 44 de ani care aștepta autobuzul la capătul de linie de lângă Gara San Pietro.

Ceea ce se întâmpla a fost observat de un carabinier de la Nucleul Operativ al Unității San Pietro, în acel moment în afara serviciului, care se întorcea acasă după tura de lucru. Militarul se afla în apropiere de gară când a asistat la scena furtului: cei doi răufăcători au reușit să fure din poșeta victimei 500 de euro, 3 carduri bancare și un telefon mobil.

Carabinierul nu a ezistat să intervină blocând hoții, în ciuda staturii lor, și cu ajutorul colegilor, alertați cu puțin înainte, a reușit să-i ducă la cazarmă. La scurt timp după, militarii au stabilit că arestatul de 45 de ani, în 1995 a fost campion mondial la box. Se numește Gheorghe Petrică Paraschiv. Pe 10 iunie 1995, Petrică Paraschiv, învingându-l pe americanul Greg Richardson, a devenit primul pugilist român încoronat campion al lumii la categoria supermuscă.

Prada a fost recuperată în totalitate și înapoiată proprietarei legitime în timp ce hoții, după noaptea petrecută la cazarmă, au fost însoțiți la Tribunalul din Roma unde judecătorul de instrucție le-a validat arestarea și a dispus plasarea acestora sub control judiciar.

Pe 10 iunie 1995, Petrică Paraschiv îl învingea la Brăila, orașul său natal, pe americanul Greg Richardson şi devenea campion mondial la profesionişti.

Petrică Paraschiv, care avea în acel moment 24 de ani, fusese coleg cu Leonard Doroftei şi multiplu campion naţional. El l-a întâlnit în lupta pentru centura WBA Penta-Continental, în oraşul natal, pe americanul Greg Richardson (35 de ani).

Brăileanul le-a luat-o înainte celorlalţi români, campioni la profesionişti: Mihai Leu (WBO, 1997, mijlocie), Tony Badea (IBO Intercontinental, 1997, mijlocie), Leonard Doroftei (WBA, 2002, semiuşoară), Adi Diaconu (WBA, 2005, semigrea), Lucian Bute (IBF, 2007, supermijlocie) şi Jojo Dan (NABA – 2007 / WBC Continental – 2009, semimijlocie).

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

REȚETĂ TRADIȚIONALĂ DE CRĂCIUN: Piftie

Trompetistul Mirel Manea a ridicat sala în picioare la Veneţia