in

Un român candidează la Terni pentru un loc în consiliul local: ”Schimbarea începe prin implicare!”

Știri ItaliaUn român candidează la Terni pentru un loc în consiliul local: ”Schimbarea începe prin implicare!”. Iulian Cantea, este un tânăr român care candidează pe listele electorale pentru alegerile consiliului local de la Terni, alegeri care vor avea loc duminică 14 și luni 15 mai. Într-un interviu acordat publicației noastre el ne vorbește despre experiența sa politică și proiectele pe care le are.

Un român candidează la Terni pentru un loc în consiliul local. Cine este iulian Cantea?

M-am născut la Brașov, am 36 de ani, sunt căsătorit și tată la doi copii. Sunt italian prin adopție și rezident la Terni, din anul 2007, iar în prezent lucrez ca și casier la un supermarket local. Am venit în Italia cu convingerea de a-mi construi un trai mai bun. Mi-am câștigat fiecare cent prin propriile forțe și nimic nu mi-a fost oferit pe tavă.

Viața mea a fost o călătorie plină de aventuri, provocări și momente de renaștere peste care am trecut cu curaj și determinare. Am fost întotdeauna un om cu spirit de luptător, care nu a încetat niciodată să-și urmărească visele. Am fost mereu pregătit să fac față provocărilor pe care viața mi le-a oferit și nu am renunțat în fața dificultăților.

Cu ce sentimente ați părăsit România?

Mi-am părăsit iubita mea Românie pentru a-mi căuta norocul în Italia și am găsit mult mai mult decât am visat vreodată. Viața mea în Italia a fost o nouă șansă: aici am întâlnit dragostea vieții mele, mi-am întemeiat o familie și mi-am făcut o carieră în comerț.

Nu mi-am uitat niciodată rădăcinile, am simțit si simt nevoia de a face ceva pentru țara mea natală. Așa că în 2019 am decis să mă înscriu într-un partid politic, convins fiind că pot contribui la o schimbare pozitivă în România. Munca mea grea a dat roade: partidul acesta a câștigat alegerile, dovedind că, prin multă hotărâre și efort, se pot realiza lucruri mari. Din aceasta experiență am învățat că este important să îți amintești că succesul nu este un ceva stabil sau permanent, ci mai degrabă un proces continuu, care are nevoie de o atentie constantă și multă decizie pentru a putea fi menținut în timp.

Cum ați descrie această experiență?

Politica este de asemenea o lume dificilă, în care se pierd adesea prietenii de durată, este o cursă cu obstacole. De aceea am decis să mă axez pe dezvoltarea mea personală și profesională, reluându-mi studiile în domeniul informaticii.

Decizia de a mă întoarce la școală mi-a oferit o nouă perspectivă asupra vieții și m-a făcut să mă simt renăscut. Vreau să folosesc la maxim această șansă, de aceea am decis să candidez pentru funcția de consilier municipal în orașul meu, pentru că a venit timpul să lucrez activ pentru comunitatea noastră.

Ce așteptări aveți de la aceste alegeri?

Nu știu ce îmi rezervă viitorul, dar știu că voi continua să mă străduiesc să mă dezvolt atât ca individ, cât și ca profesionist. Poate într-o zi mă voi întoarce în România pentru a împărtăși experiența și drumul spre reusită și compatrioților mei.

Mulțumesc Italiei pentru tot ceea ce mi-a oferit: nu doar o implinire profesională, ci și o casă, o familie și o viață decentă, dincolo de oportunitatea de a crește din punct de vedere profesional și de a-mi realiza visele.

Pe care listă veți candida?

Candidez pentru partidul Fratelli d’Italia, condus de Giorgia Meloni și îl susțin pe Orlando Maselli în calitate de primar.

Un mesaj pe care v-ați dori să-l adresați?

Complicitatea fiecărui cetățean este importantă pentru că schimbarea începe întotdeauna prin implicare și doar așa se pot atinge obiectivele propuse. Așadar, vă invit să participați în număr cât mai mare atât la vot cât și în a vă implica prin curaj în fiecare loc de apartenență.

un interviu de Adriana Weissenbacher

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Deputatul diaspora Valentin Făgărăşian atac

Deputatul PNL de diaspora Valentin Făgărăşian, atac dur la AUR: ”Au devenit promotorii violenţei și manipulării”

Nuntă la Brindisi, un carabinier se căsătorește cu partenerul său în uniformă de gală: gardă de onoare pentru cuplu