in

Deputatul PNL de diaspora Valentin Făgărăşian, atac dur la AUR: ”Au devenit promotorii violenţei și manipulării”

Deputatul PNL pentru diaspora Valentin Făgărăşian afirmă că evenimentele violente organizate de AUR au devenit o adevărată ameninţare la adresa democraţiei şi a instituţiilor din România, manifestările extremiste conduse de George Simion şi falsificarea realităţii fiind interzise expres de legile în vigoare.

>>> Delegație de parlamentari români la Verona și Valeggio sul Mincio, întâlniri cu primarii italieni, campanii pentru români

Deputatul PNL de diaspora Valentin Făgărăşian, atac la AUR

”George Simion şi AUR au devenit promotorii violenţei, ai posesiei şi introducerii de arme în instituţii publice, ai ameninţărilor directe la adresa instituţiilor şi ai manipulărilor grosolane ale realităţii. Zilnic, AUR incită la ură şi la dezbinare, precum şi ameninţă pe oricine i se opune. ”Guvernul îţi fură copiii şi ne vinde ţara!” sunt falsuri grosolane ale realităţii pe care le utilizează AUR şi slogane pe care le foloseau partidele extremiste în perioada interbelică.

Sunt manipulări mizerabile cu privire la conţinutul unor legi care prevăd exact opusul, adică protecţia minorilor şi menţinerea lor în familie, cu ajutorul statului, precum şi protecţia proprietăţii şi companiilor statului român, exact ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani în România”, spune Făgărăşian într-o declaraţie politică.

>>> Biblioteca Şcolară Virtuală şi Platforma ”Învățăm în România” pentru copiii români din diaspora

Intoxicările şi ştirile false

Liberalul arată că, în calitate de deputat pentru diaspora, ”în deplasările sale săptămânale în străinătate, constată cu stupoare că intoxicările şi ştirile false promovate de partidul politic parlamentar AUR sunt tot mai prezente în rândul românilor decât informaţiile corecte, reale, despre reformele care se fac în România”.

”Sunt români care mă întreabă dacă e adevărat că acasă, în România, deja se mănâncă făină de insecte, că se vând străinilor ultimele resurse ale ţării, că România este în colaps şi că se votează legi pentru ca statul să îţi fure copiii de acasă. Nu de puţine ori sunt uimit cum propaganda anti-europeană şi pro-rusă a liderilor AUR este mai prezentă în diaspora decât căile oficiale şi corecte de informare ale statului român”, afirmă Valentin Făgărăşian.

Depujtatul PNL menţionează că ”este urgent ca autorităţile statului român să sancţioneze legal toate derapajele membrilor AUR şi să întreprindă demersuri pentru a elimina manipularea opiniei publice de către această formaţiune politică toxică şi extremistă, atât în ţară, cât şi în rândul românilor din diaspora.”.

sursa: Comunicat site Camera Deputaților

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Româncă îngrijitoare ucisă trecerea pietoni

Româncă, îngrijitoare la Pordenone, ucisă pe trecerea de pietoni, șoferița condamnată cu suspendare

român candidează consiliul local

Un român candidează la Terni pentru un loc în consiliul local: ”Schimbarea începe prin implicare!”