in

Valentina Marinescu, eroina de la Torino, felicitată de primar și de consulul general Ioana Gheorghiaș

În această dimineață, marți, 17 septembrie, Valentina Marinescu, românca care locuiește la Torre Pellice, care a salvat săptămâna trecută un bărbat care a decis să-și ia viața și să-și dea foc în interiorul mașinii sale, a fost întâmpinată la Torino de consulul general Ioana Gheorghiaș, care a vrut să o felicite în cadrul ceremoniei pe care primarul Marco Cogno a organizat-o la Torre Pellice pentru gestul său.

Reamintim că un italian în vârstă de 42 de ani din Nichelino a vrut să se sinucidă, din cauza unei dezamăgiri sentimentale. Și-a dat foc cu benzină în mașina sa Peugeot 206, luni 9 septembrie 2019, în via Parri din localitatea Torre Pellice (Torino).

El a fost salvat de românca de 43 de ani, care l-a scos din vehicul înainte ca acesta să fie complet distrus de flăcări. Femeia a văzut mașina în flăcări și a alertat 112, după care nu a ezitat să intervină: l-a scos pe bărbat din mașină și l-a dus la spital la Pinerolo, de unde a fost dus cu elicopterului la CTO din Torino.

Starea lui este foarte gravă, a suferit arsuri pe 45% din corp, gradul al doilea și al treilea. Carabinierii stației Torre Pellice investighează episodul.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

S-a pus piatra de temelie la un nou lăcaș de cult la Orbassano, lângă Torino, în prezența autorităților italiene și române

Voia să se întoarcă în România cu copilul, a fost împușcată de prietenul ei sicilian în piept, în abdomen și între picioare