in

S-a pus piatra de temelie la un nou lăcaș de cult la Orbassano, lângă Torino, în prezența autorităților italiene și române

În seara zilei de 14 septembrie 2019, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania a pus piatra de temelie a noului lăcaș de cult din Parohia „Sfântul Emilian din Durostor” din localitatea Orbassano. Alături de Preasfinția Sa a slujit Preacucernicul Părinte Protopop Marius Floricu și mai mulți părinți din Protopopiatul Piemonte I., scrie http://episcopia-italiei.it.

”Fiecare biserică este un pridvor al Împărăției lui Dumnezeu, un loc în care omul își găsește rostul existenței și pacea care covârșește toată tulburarea lumii”, a transmis Preasfințitul Părinte Atanasie credincioșilor prezenți. Faptul de a ridica biserică de zid lui Dumnezeu este binecuvântat, iar calitatea de ctitor este un talant pe care trebuie să-l înmulțim printr-o viață închinată Domnului și bineplăcută Lui.

Preasfinția Sa a completat că exigența trăirii în diasporă, departe de locurile noastre natale, ne determină să ne unim mai mult, astfel formându-se comunități și oaze de trăire ortodoxă. În misiunea Bisericii din diaspora, tocmai acest exercițiu al comunității îl ține pe credincios în viață, într-o lume tot mai departe și tot mai exclusivistă în materie de credință și într-o societate străină adeseori foarte copleșitoare pentru credincioșii noștri.

Pentru bogata activitate pastoral-misionară din cuprinsul Parohiei pe care o păstorește, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania l-a hirotesit pe Preacucernicul Părinte Paroh Eugen Bînzari întru iconom, îndemnându-l să continue până la finalizare acest nou proiect binecuvântat astăzi de Domnul. De asemenea, Consiliul și Comitetul Parohial au primit din partea ierarhului o gramată de mulțumire.

La eveniment a fost prezentă Excelența Sa, Doamna Consul General la Torino, Ioana Gheorghiaș, doamna primar Cinzia Maria Bosso și alte autorități locale italiene și românești.

La final, Preacucernicul Părinte Paroh Eugen Bînzari a mulțumit atât Preasfințitului Părinte Atanasie pentru binecuvântarea noului proiect de zidire a bisericii parohiale, cât și tuturor autorităților locale românești și italiene și tuturor credincioșilor care s-au alăturat la acest moment inaugural, pe o cale pe care Domnul a pecetluit-o astăzi prin mâinile Preasfințitului Atanasie și, cu rugăciunile tuturor, va fi dusă la bună îndeplinire.

Parohia „Sfântul Emilian din Durostor” din Orbassano a fost înființată în anul 2016, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind însărcinat cu păstorirea comunității Preacucernicul Părinte Eugen Bânzari.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Moment magic pe un teren de fotbal din Trieste: doi tineri români s-au logodit într-un mod original

Valentina Marinescu, eroina de la Torino, felicitată de primar și de consulul general Ioana Gheorghiaș