in

VIDEO/ NewStreet, primul grup rap din Latina, e format din doi români

În oraşul Latina, lângă Roma, un nou grup muzical a început să se impună printre tineri. Este vorba de NewStreet, format din doi tineri plini de entuziasm. În spatele numelor de scenă –Nessuno şi 2Fast– evoluează doi tineri români, Marius Gabriel Dîrlea şi Denis Andrei Cornea, de 21, respectiv 20 de ani.

Ambii s-au stabilit în Italia în urmă cu mai mulţi ani: Marius este originar din Bacău, iar Denis s-a născut în Constanţa, dar a copilărit în Italia. Cei doi sunt prieteni de ani de zile, iar ceea ce-i uneşte este pasiunea pentru un anumit tip de muzică: muzica rap.

Au început să cânte, improvizând şi imitându-i pe rapperii americani. Mai ales Denis, care îl admiră pe Eminem şi cântă la perfecţie melodiile sale: mulţi spun că îi şi seamănă la gesturi şi mai ales, la voce.  Când au decis să formeze un grup şi să se lanseze cu propriile melodii, şi-au dat seama că le lipsea un manager, un sponsor care să creadă în ei. Astfel, au apelat la un vechi prieten, tot român: Andrei Achiţei.

Andrei este doar cu 5 ani mai în vârstă, dar are mai multă experienţă de viaţă. Originar din Iaşi, dar stabilit încă de mic la Botoşani, Andrei a ajuns în Italia în 2004 şi a lucrat de atunci în construcţii.

„Marius şi Denis mi-au propus să mă ocup de lansarea grupului şi am acceptat. De atunci, toţi trei avem acelaşi scop, acela de a lansa grupul şi a ne face cunoscuţi”, ne spune Andrei Achiţei.

Spectacol de lansare

Primul pas al noului manager al formaţiei a fost organizarea unui spectacol de lansare, la Latina, eveniment care s-a dovedit a fi un succes şi un adevărat început de drum: „Am folosit relaţiile pe care le aveam, am luat legătura cu multe persoane cunoscute de-a lungul timpului la Latina, care mi-au dat o mână de ajutor. Am luat legătura şi cu Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia. Evenimentul de lansare nu a fost doar un concert, a fost un spectacol. Am chemat o trupă de dans, intrarea a fost pe bază de bilete şi am avut satisfacţia să vedem că au venit peste 300 de persoane, care s-au simţit bine şi s-au distrat timp de peste două ore, dar mai ales au apreciat muzica celor de la Newstreet”.

Tot Andrei Achiţei a fost şi cel care a le-a spus băieţilor din trupă să încerce să transmită un mesaj, prin fiecare melodie. Dar, la rândul său, a trebuit să se pună în temă cu ce înseamnă muzica rap, un gen pe care, înainte, îl cunoştea destul de puţin, după cum el însuşi ne spune. „Spre exemplu, atât lui Marius cât şi lui Denis nu le place un anumit fel de muzică de taraf, foarte în vogă printre români. De aceea, era normal ca să se orienteze spre un gen care să-i avantajeze şi care să le permită să arate cine sunt. Rapul este perfect. Apoi, au găsit şi alţi tineri cu care cântă, una din ultimele soliste împreună cu care au înregistrat este rusoaică”.

Melodii în română, italiană şi engleză

Cei de la Newstreet cântă în limba italiană, dar Marius are şi câteva melodii rap în limba română: „Am făcut o probă, Marius cântă în româneşte foarte bine, iar ca solist numele de scenă este „Nessuno”. Denis, în schimb are un stil diferit, numele lui de scenă este 2Fast (too fast în engleză se traduce prin „prea repede”) şi cântă doar în italiană şi engleză.

Visul lui Andrei Achiţei este acela de a-şi deschide propriul studio de înregistrări, care ar fi şi primul de acest fel din Latina, dar îşi dă seama că va nivelul investiţiei este, cel puţin acum, peste măsura posibilităţilor sale: „Nu poţi pune pe picioare un studio cu materiale făcute în China, îţi trebuie aparatură de profesionişti”.

Primul album

Pănă atunci, Newstreet a scos la Latina primul album, intitulat „Anti eroe”: „Este primul grup din Latina care cântă rap, de aceea printre cei care ascultă muzica sunt mai ales italieni, dar nu lipsesc tinerii români. Au deja 16 piese, ceea ce nu este puţin pentru un grup abia născut”.

Mulţi rapperi americani cântă melodii împotriva sistemului sau a societăţii, cei de la Newstreet sunt la fel de „supăraţi”? „Nu, nu ne-am luat încă de politicieni, glumeşte Andrei Achiţei, spre exemplu, unul din cântece, care se intitulează „Addio” este dedicat mamei lui Marius, care a murit. De fapt, celei e vorba de cea e-a doua mamă, pentru că prima, cea naturală l-a abandonat. Şi Denis a rămas fără tată, această lipsă îi uneşte. Toate melodiile sunt inspirate din viaţa lor, din experienţele personale. Versurile le aparţin, iar pe partea muzicală colaborăm cu un „beat maker” italian”.

Curajul de a cânta rap

În Italia nu există prea mulţi rapperi, în afară de Fabbri Fibra, sunt puţini cei care s-au lansat cu adevărat, ce speranţe are un grup de tineri români din Latina? „Puţini sunt cei care au curajul să cânte rap, bineînţeles, rapperii asculă muzica rap, aşa cum rockerii ascultă muzica rock. Marius şi Denis s-au regăsit în acest stil, iar eu cred în ceea ce fac. Nu cântăm la colţul străzii, aşa cum se întâmplă în America… ne întâlnim pentru repetiţii la mine acasă sau la unul din ei. Câteodată, ne vine câte o idee pentru un vers şi ne sunâm unul pe altul chiar în miezul nopţii. În rest, suntem ca toţi ceilalţi tineri, eu şi cu Marius muncim, Denis este în ultimul an de liceu”.

Grupul Newstreet şi-a lansat piesele şi pe Youtube, iar melodia care avut cel mai mare succes a fost „Sogno o follia”. „Am vrut să realizăm şi un videoclip, dar costa prea mult, circa 5000, 6000 de euro, aşa că am făcut noi unul pe calculator, până vom avea bani de un video adevărat”.

Ca orice manager, obiectivul lui Andrei Achiţei, sau mai bine spus visul lui, este acela ca grupul să fie cunoscut, iar cei doi tineri să fie invitaţi să cânte la concerte. „Până acum, Denis a mai fost invitat în discoteci, de către prieteni, să cânte live. Dar cei doi sunt abia la început, încă e devreme să vorbim de bani. Eu cred în ei, şi sunt dispus să fac sacrificii materiale, pentru a-i ajuta. Apoi, vom vedea!”

Miruna Căjvăneanu

Contact/ Andrei Achiţei: tel: 3285923581

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Viaţă grea acasă. 60% dintre români s-ar muta în străinătate

Învăţăturile Episcopului Siluan (V) Despre raportul cu Biserica Catolică din Italia şi voluntariat