in

VIDEO Ti lascio una canzone/ Ştefan Atîrgoviţoae, ieşeanul care învins la televot datorită vocii sale

Cu doua minute inainte de miezul noptii, de sâmbătă spre duminică, Antonella Clerici, prezentatoarea emisiunii “Ti lascio una canzone”, difuzat in direct  pe Rai Uno, a anuntat numele câştigâtorului ediţiei 2011: Ştefan Atîrgoviţoae un ieşean de 11 ani care a impresionat juriul şi publicul cu vocea lui şi o tehnică excepţională.. In marea finală s-au calificat 10 melodii care au învins în cursul etapelor pecedente. 

Piesa cu care Ştefan a triumfat în imensa sala “Auditorium”, de la Roma a fost “Profeta non sarò”, din repertoriul lui Demis Roussos- intepretată, emoţionant, în limba italiană.

Dupa o serată plină de emoţii, cele două melodii rămase în concurs au fost cea interpretată de ieşean- votată de publicul de acasa, şi cea a tinerei Marian Tancredi, votată de spectatorii prezenţi în Auditorium. Membrii juriului au avut, in decursul celor 10 etape, doar cuvinte de laudă pentru tânărul român.

Ştefan a mai câştigat şi un premiu tehnic,  după ce a interpretat o piesă considerată foarte dificilă “Una canzone per te”. La sfârşitul interpretării, publicul s-a ridicat în picioare, aplâudându-l pe român la scenă deschisă

Sâmbătă noapte, cu câteva momente înainte de decretarea căştigătorului, preşedintele juriului a recunoscut că Ştefan “reuşeşte  să-l emoţioneze mereu,  mai ales atunci când interpreteaza melodii dificile din punct de vedere tehnic”.

Un alt membru al juriului, Francesco Facchinetti, l-a felicitat pe român şi a declarat că în spatele fiecărei piese pe care o interpreteaza se poate observa o munca titanică depusă, pentru a executa perfect fiecare notă, dar l-a sfătuit pe român să nu uite ca muzica este şi o “distracţie”.

La “Ti lascio una canzone” au mai participat două tinere soliste românce, Maria Crăciun, de 11 ani, din Galati, care a castigat ediţia din 15 octombrie a emisiunii- premiul criticii, cu o melodie in franceza a celebrei Edith Piaf. O altă româncă de 8 ani, Rebeca Maria Neacşu, din Braşov, a fost apreciată de publicul italian.

Madalina Lefter, de 13 ani,  din Iaşi, a fost una din protagonistele ediţiei trecute a showului “Ti lascio una canzone”, obţinând premiul Juriului. Madalina a fost invitata de onoare şi în ediţia 2011, interpretând  “Physical” din coloana sonoră a filmului “Grease”, alături de Olivia Newton John.

Ştefan Atirgoviţoae a obţinut Marele Premiu- "Grand Prix" la Festivalul internaţional de muzică “Sanremo Junior” desfăşurat în Peninsulă în perioada 5-10 aprilie 2011.

Emisiunea “Ti lascio una canzone” a fost cel mai urmarit program TV de sâmbătă seara, fiind preferat de peste 5 milioane de telespectatori.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO-Ziua Naţională la Roma/ Gianni Alemanno a invitat 7000 de români să se înscrie pe listele electorale

VIDEO/ Masacrat cu toporul de prietenul italian