in

Vin alegerile: Ministrul Diaconescu promite românilor din Italia reducerea taxelor consulare

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, s-a întâlnit ieri, 27 martie, la Roma, cu cu reprezentanţii asociaţiilor româneşti din Italia. În cadrul convorbirilor, care au durat peste două ore, ministrul Diaconescu le-a expus reprezentanţilor asociaţilor româneşti o noua iniţiativă  a MAE, prin care ar urma să se reducă taxele consulare. Alături de ministrul Diaconescu, au fost prezenţi şi Adina Lovin, însărcinat cu afaceri ad interim, senatorul Viorel Badea (PDL), precum şi Ramona Bădescu, consilieră a primarului Romei, Gianni Alemanno.

La întâlnire au participat reprezantanţi ai asociaţiilor de români, în principal din regiunea Lazio, printre care: ARI, Spirit Românesc, Pro Patria, Roma-nia, Vocea Românilor, PIR, Dacia Felix.

“Ministrul Cristian Diaconescu şi-a manifestat satisfacţia pentru faptul că românii din Italia sunt în marea lor majoritate bine integraţi, contribuind semnificativ la economia italiană, dar şi la promovarea şi menţinerea identităţii culturale şi lingvistice româneşti, prin acţiunile, manifestările şi evenimentele organizate”- se arată într-un comunicat MAE.

O altă chestiune luată în discuţie a fost situaţia muncitorilor români din Peninsulă: “Ministrul de externe (…) le-a comunicat celor prezenţi, că se are în vedere consolidarea cooperării cu partea italiană, inclusiv în ceea ce priveşte protejarea drepturilor lucrătorilor români”.

În ceea ce priveşte problema serviciilor puse la dispoziţie românilor din Peninsulă, ministrul a vorbit despre “sprijinirea comunităţii, printr-o extindere a reţelei consulare”

Comunitatea românească din Italia şi comunitatea de afaceri italiană din România sunt punţi solide între cele două ţări”, a arătat ministrul Cristian Diaconescu, subliniind că în Italia lucrează aproximativ 1.000.000 de români, iar cele peste 30.000 de întreprinderi cu capital italian sau mixt din România au angajat mai mult de 800.000 de români.

De asemenea, şeful diplomaţiei române i-a încurajat pe cetăţenii români să se implice activ în viaţa publică şi politică din Italia.

Citeşte şi:

Liceu românesc la Roma

Ministrul Cristian Diaconescu s-a întâlnit cu Episcopul ortodox român din Italia, PS Siluan

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mădălina Ghenea, în rolul unei românce obligată să se prostitueze în Italia

Liceu românesc la Roma