in

Liceu românesc la Roma

Românii din capitala Italiei şi-ar putea trimite în curând copiii să studieze la un liceu în care toate materiile să fie predate în limba maternă. Instituţia va primi numele poetului naţional Mihai Eminescu. Proiectul înfiinţării unui liceu românesc la Roma a fost discutat într-o întrevedere dintre ministrul de externe Cristian Diaconescu şi viceprimarul Romei, Sveva Belviso, în cadrul vizitei de lucru efectuate de către şeful diplomaţiei române la Roma, în perioada 26-28 martie 2012.

În cadrul discuţiilor au mai fost abordate o serie de propuneri de colaborare între Primăria Romei şi Guvernul României în beneficiul cetăţenilor români din Peninsulă.

Video pentru prevenirea traficului de persoane

Astfel, viceprimarul Romei a propus realizarea unui material video care să aibă ca obiectiv informarea cetăţenilor români în scopul prevenirii traficului de persoane şi oricăror forme de abuz. Materialul va fi realizat în parteneriat cu instituţiile statului român responsabile, ar urma să fie difuzat pe canalele media din România, scopul vizat fiind o mai bună informare a cetăţenilor români care doresc să muncească în Italia în ceea ce priveşte modalităţile de prevenire a formelor de abuz şi a traficului de persoane.

Imobile pentru Biserică

De asemenea, urmare discuţiei avute în cursul zilei de astăzi cu episcopul ortodox român din Italia, Prea Sfinţia Sa Părintele Siluan, ministrul afacerilor externe, Cristian  Diaconescu a propus o colaborare mai strânsă a Primăriei Romei cu Episcopia Ortodoxă Română din Italia şi a cerut examinarea posibilităţii încredinţării unor imobile, pe care Episcopia să le poată utiliza pentru proiecte sociale şi educaţionale, de tipul celor realizate de Biserica Catolică, respectiv: adăpost pentru cei fără locuinţe, centre de primire sau centre de consiliere

Foto: Viceprimarul Sveva Belviso şi Cristian Diaconescu

Liceul “Mihai Eminescu”

Au fost analizate şi alte proiecte destinate susţinerii şi promovării culturii române în Italia, printre care disponibilitatea administraţiei de la Roma pentru înfiinţarea unui liceu românesc, care să fie denumit după numele marelui poet român Mihai Eminescu.

Citeşte şi:

Vin alegerile: Ministrul Diaconescu promite românilor din Italia reducerea taxelor consulare

Ministrul Cristian Diaconescu s-a întâlnit cu Episcopul ortodox român din Italia, PS Siluan

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vin alegerile: Ministrul Diaconescu promite românilor din Italia reducerea taxelor consulare

Jumătate dintre români nu au folosit niciodată un calculator