in

Viorel Boldiş organizează la Milano PRIMA întâlnire a SCRIITORILOR ROMÂNI din Italia

„Scriitori români în Italia” este titlul primei intalniri la Milano, la care sunt invitati scriitori, traducatori, jurnalisti culturali din toata Italia, in ideea de a inlesni cunoasterea si dialogul celor care care iubesc condeiul si isi exprima intr-o forma artistica sentimente, trairi, conceptii despre viata si lume.

Initiativa apartine apreciatului poet Viorel Boldiş, care traieste de aproape 20 de ani in Italia, autor a mai multor volume de poezie si proza publicate in acesti ani la edituri italiene.

A apărut prima poezie dedicată noului președinte: „Dragă Klaus”, semnată de Viorel Boldiș

Viorel Boldis la al treilea volum de poezie. ”150 de grame de poezie de dragoste”

„Ar trebui să vă cuprindă teama”, de Viorel Boldiş, poezia contra politicienilor români care aruncă în aer campania electorală

Evenimentul care se bucura de organizarea si patronajul Consulatului General al Romaniei la Milano, vede participarea unor nume importante de autori, scriitori romani consacrati in Peninsula.

Intre organizatorii manifestarii se numara si: revista Orizzonti culturali italo-romeni – director Afrodita Cionchin si editura REDIVIVA – director scriitoarea Ingrid B Coman – prima editura romaneasca din Italia si Centrul Cultural Italo Roman.

Va participa Roberto Merlo, profesor la Universitatea din Torino și Alexandru Cohal de la Departamentul de Științe Politice și Sociale al Universității din Pavia.

Cadrul va fi îmbogățit cu opere de pictură ale lui Tudor Andrei Odangiu și de fotografie ale dnei. Diana Pascu.

În program este prevăzut și un moment de conversație muzical-literară cu Liviu Nechita și Transilvanian Duende.

O intalnire care sa reuneasca pe toti cei care departe de Acasa, departe de radacini, in realitatea emigratiei, traiesc poate altfel si vad altfel dimensiunea existentei intre “aici” si “acolo”.

Manifestarea va avea loc sambata 13 decembrie 2014 la Hotel MELIA din Milano, orele 16 00 (Metrou linia rosie, statia Lotto)

Înscrieri pe pagina FB a organizatorilor „Scrittori romeni in Italia” sau prin email, la [email protected]

alte detalii: culturaromena.it

Consulatul General de la Milano

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dosarul „Diaspora”, Victor Ponta: „Dacă DNA va cere să fiu urmărit penal, demisionez!”

La Barcelona s-a sărbătorit românește de Ziua Națională