in

La Barcelona s-a sărbătorit românește de Ziua Națională

La spectacolul “LA MULTI ANI ROMANIA”, organizat de Asociatia pentru Difuzarea Culturii Romanesti din Parets del Valles, comunitatea romanilor din Catalunya s-a intalnit ca in fiecare an pentru a celebra ziua nationala a Romaniei, ziua Marii Uniri.

Aceasta importanta zi este un eveniment plin de emotii, de nostalgie pentru compatriotii nostri care traiesc in Diaspora si care au asistat in numar de aproximativ 275 persoane la evenimentul care a avut loc pe data de 30 noiembrie, la orele 18,00,in Parets del Valles(Barcelona), Sala de la Coperativa unde au actutat tinerii nostri invitati din Romania: Maria Andreea, Vlad Teodosiu Paducel si Maria Tarlea.

Din partea Consulatului Roman in Barcelona am avut placerea si onoarea sa-i avem alaturi de noi pe Doamna cónsul general Geanina Boicu, domnul cónsul Cosmin Mitrea si din partea primariei locale pe domnul primar Sergi Mingote.

Tonul de deschidere al serii romanesti a fost dat de intonarea imnului Romaniei ”Desteapta-te romane”. Invitatii au adresat un mesaj romanilor si au vorbit despre semnificatia Unirii: Sevastiana Stela Vidrascu, presedinta Asociatiei, doamna cónsul general Geanina Boicu din partea Consuatului si domnul primar Sergi Mingote din partea primariei din Parets au adresat un mesaj Comnunitatii romanilor cu ocazia zilei Romaniei.

Spectacolul a fost prezentat de tanara Alexandra Aurora si a inceput cu un duet liric oferit de Elena Buldum si Bianca Buldum. Au mai actuat Octavian Purcarea din Manresa micuta Carla Giorgiana Mezea, Alexandra Aurora, apoi invitatii nostri din Romania: Maria Andreea, Maria Tarlea si Vlad Teodosiu Paducel care ne-au incantat sufletele cu muzica si vocile lor minunate.

A avut loc si o tombola cu premii oferite de Atlassib, Herbalife, de Biroul de Traduceri Cristina Saftoiu, Cabinetul de avocatura Marin Pasalodos si un super tort personalizat cu harta Romaniei din partea Asociatiei executat manual de prietenul nostru din Parets: Dorin Salajan.

Am avut si o superba expozitie de pictura printre care si minunatele icoane realizata, de artista Daniela Salagean. Evenimentul s-a incheiat cu o degustare de produse romanesti , vin fiert, joc si voie buna.

Pe data de 29 noiembrie, invitatii nostri din Romania au fost si in mijlocul romanilor din Guissona, unde au fost in numar de aproximativ 400 de persoane, care au cantat, au petrecut romaneste.

Multumim celor care au participat la acest frumos spectacol: tinerilor artisti invitati din Romania, Atlassib, Digi Mobil, Cristinei Saftoiu, Cabinetul de avocatura:Marin Pasalodos, TV Valles Visio si tuturor romanilor care au asistat la acest important eveniment pentru noi romanii:”Ziua Nationala a Romaniei”¡¡¡¡¡ Sa ne dea Dumnezeu sanatate tuturor si sa ne revedem cu bine in 2015. LA MULTI ANI!!!

Comunicat Stela Vidrascu,
Presedinta ASOCIATIEI PENTRU DIFUZAREA CULTURII ROMANESTI, DIN PARETS DEL VALLES (BARCELONA).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Viorel Boldiş organizează la Milano PRIMA întâlnire a SCRIITORILOR ROMÂNI din Italia

La Santa Croce sull’Arno, în Toscana, copiii italieni au cântat colinde românești. ”Un eveniment care trebuie continuat an de an”