in

Vlăduț Mihail Motău, la doar 27 de ani, premiat cu „Forbici d’Oro” 2021, cel mai prestigios premiu profesional italian al croitorilor

Vlăduț Mihail Motău este tânărul croitor român premiat cu „Forbici d’Oro” 2021 de către Academia Națională a Croitorilor din Italia. În prima ediție post-Covid (16-18 septembrie 2021), tema aleasă a fost „Tehnică și eleganță: croitoria viitorului”.

Astfel, sâmbătă, 18 septembrie 2021, au fost evaluați croitorii în cadrul competiției desfășurate la Roma. O delegație a Academiei și un juriu format din mari maeștri ai croitoriei internaționale l-au declarat câștigător.

Tânărul de 27 de ani, născut în România, originar din Săbăoani, județul Neamț și rezident în Italia de opt ani, a crescut în atelierul maestrului croitor Daniel Robu, din Torino.

Vlăduț Mihail Motău este primul croitor român care a câștigat cea mai înaltă distincție italiană din lumea croitoriei la comandă, stabilind un primat în acest domeniu de excelență profesională italiană.

Concursul a presupus o selecție regională iar, în faza finală, confruntarea cu cei mai buni croitori italieni, la nivel național. Fiecare dintre participanți a realizat un costum la comandă, respectând cerințele tehnice ale Academiei.

Sartoria Robu, atelierul din care face parte Vlăduț Motău, are o activitate pluridecenală și este faimos pentru calitatea produselor sale. Maestrul Robu, consilier al Accademia Nazionale dei Sarti și director executiv în World Federation of Master Tailors, este la rândul său o prezență importantă a croitoriei italiene.

Italia, sportivii români au obținut patru medalii la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Pesaro

Costumele sale, create artizanal, la comandă, îmbracă oameni de afaceri din mai multe țări, vedete, sportivi de performanță, figuri publice și actori.

Vlăduț a participat, de-a lungul carierei, la concursuri naționale și internaționale.

”Pentru mine reprezintă un pas foarte important, o realizare care îmi va schimba viitorul profesional. Foarfecele de Aur este un premiu de mare importanță care trebuie respectat la reala lui valoare. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături și care m-au suținut, în mod special familiei, colegilor de atelier și maestrului Daniel Robu, care m-a încurajat și format profesional” a declarat Vlăduț Motău în exclusivitate pentru Gazeta Românească Italia.

Cristian Gaiță

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.3]
romani strainatate

Raluca Turcan: „Am făcut un pas important pentru drepturile românilor din străinătate”

conditii inumane inchisori Romania

Curtea Supremă din Italia: „Condiții inumane în închisorile din România”, refuzată extrădarea unui infractor