in

«Votați și pentru noi!» Apelul românilor din străinătate către cei care vor putea vota

Roma, 4 iunie 2024

Stimați compatrioți, Români din lumea întreagă,

Mai sunt câteva zile până la alegerile din 9 iunie, eveniment la care datoria noastră civică față de țară este enorm mai mare în comparație cu alte alegeri organizate în trecut.  De această dată, trebuie să contribuim cu toții la împrospătarea clasei politice din România, nu mai putem permite partidelor politice care au condus țara în ultimii 34 de ani să ne impună aceiași politicieni care au păcălit electoratul de fiecare dată cu tot felul de programe, agende și proiecte de guvernare, promise începând cu administrația locala ajungând până în Parlamentul european.

Așa-zișii „baroni locali” (mulți dintre ei nefiind la primul mandat) au intrat săraci în politică și acum sunt mari afaceriști și latifundiari – cu sute și mii de hectare de pământ, proprietăți, hoteluri, pensiuni pe numele lor sau prin interpuși. Au primat doar interesele lor sau ale găștilor lor, care au prădat tot ce s-a putut –  jaf total la adresa banului public – și tot ce înseamnă sistem și avuție de interes național: sănătate publică, învățământ, armata, resurse naturale, industrii, ș.a.m.d.

Parlamentarii –  și ei fiind impuși de aceleași partide care în ultimii treizeci de ani au condus România -se află în aceeași notă. Este îndeajuns să evaluăm așa-zisa lor activitate „depusă în interesul cetățenilor” care i-au trimis în Parlament: interpelări, luări de cuvânt, întâlniri cu electoratul –  foarte puțin, mult prea puțin pentru noi și mult prea mult pentru ei.

Aceeași situație și în cazul Parlamentului europeantotul pentru ei și mult prea puțin pentru țară, mulți dintre candidați de anul acesta sunt recidiviști, se întorc – fără ca nimeni să-i tragă la răspundere – la locul unde au comis infracțiuni grave, împotriva intereselor României și ale românilor. Nici acești hoți, mafioți sau cum vreți să-i numim nu mai merită statutul de înalt demnitar.  Putem să oprim toată această debandadă prin cel puțin două acțiuni clare, tranșante: 

  1. Votați și pentru noi! Apel către cei dragi de acasă, pentru alegerile locale din 9 iunie 2024:  dragi români, prieteni, rude, mamă și tată, ieșiți cu toții la vot și votați pentru o schimbare, o primenire a clasei politice în toate localitățile din țară, nu mai merge cu zicala „a furat, dar a și făcut”! Funcționarii, autoritățile sunt plătite cu supra de măsură să gestioneze și să administreze fructuos, în interesul cetățenilor, resursele publice. Votați și pentru românii din Diaspora, mulți vrem să ne întoarcem acasă, vrem să aducem cu noi afacerile, experiența și agoniseala obținute cu multe sacrificii, în ani de zile, dar în condițiile și climatul politic care guvernează administrația publică din România nu se poate.  Pentru mulți politicieni care conduc țara de ani de zile, Diaspora este vinovatul de serviciu, ca și când noi am fi responsabili de  alegerea președinților Băsescu și Iohannis. Ca și când noi am fi vinovați de tentativa de lovitură de stat în 10 august! Sau de  aducerea virusului COVID în țară! Probabil că dacă găștile își vor separa prada după 9 iunie, tot noi Diaspora vom fi găsiți vinovați că nu am votat la locale… Votați și pentru noi cei din străinătate – este apelul care trebuie transmis pe telefon, rețele de socializare, presă, prietenilor și celor dragi, cărora noi le trimitem resurse să se întrețină. Votați și pentru noi la alegerile locale!
  1. Votați pentru noi în 9 iunie la alegerile europarlamentare! Apelul acesta este de interes general pentru românii de pretutindeni. Trebuie adresat pe toate canalele de către cei care nu pot vota în străinătate către cei care pot să o facă în țară. Sunt foarte mulți români în străinătate care nu au posibilitate, neavând o secție de votare accesibilă sau la o distanță rezonabilă. De asemenea, sunt români care sunt în spitale, penitenciare sau bolnavi la domiciliu pentru care nu există urnă de votare mobilă, toate reprezentând discriminări ale statului față de cei care se regăsesc departe de țară.

„Votați și pentru noi!” este apelul disperat al Diasporei către cei de acasă și către toți cei care se pot bucura de condițiile normale și de dreptul de a vota. În Parlamentul european este nevoie de oameni de stat, patrioți care să militeze și să acționeze pentru România – nu împotriva ei, cum s-a întâmplat, inclusiv prin neimplicare, până acum. 

Același apel îl facem și către cei nehotărâți și către toți cei care au încă posibilitatea de a-și exercita dreptul democratic de a vota:  Votați și pentru noi, cei care AM VREA, dar așa-zisa clasă politică așezată în România NU NE VREA!

Eugen Terteleac
Președinte Asociația Românilor din Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.6]
tragedie brescia

Tragedie în parcarea unei grădinițe din Brescia: o bunică a lovit mortal cu mașina un copil de doi ani

Adresele secțiilor de votare din Regiunile Piemonte, Liguria și Valle d’Aosta – Alegeri pentru Parlamentul European 9 iunie 2024