in

Western Union ajunge la 50 de milioane de tranzacţii şi sărbătoreşte 18 ani de existenţă în România

Pune la dispoziţie o gamă largă de canale pentru primirea de bani, inclusiv bănci, internet, bancomate şi o reţea de 6.200 de Agenţii răspândite în întreaga ţară

Milano, 7 octombrie 2014 – Western Union, lider în serviciile de plată mondiale, a atins ţinta de 50 de milioane de transferuri de bani din şi către România, şi sărbătoreşte 18 ani de activitate în ţară.

Western Union conectează lumea la România, bineînţeles şi Italia, permiţându-le românilor care trăiesc şi lucrează în străinătate să transfere bani şi să trimită fonduri acasă pentru a-şi susţine familiile. De obicei motivele principale pentru care sunt trimişi banii privesc chestiuni cotidiene precum alimentele, facturile, chiriile sau educaţia copiilor, sau ocazii special cum sunt zilele de naştere, onomasticile şi sărbătorile naţionale.

Cu peste 3,3 milioane de români în străinătate (1), dintre care mai mult de 968.000 rezidenţi în Italia, echivalentul a circa 20% din populaţia imigrată în Italia şi prima comunitate străină ca număr de rezidenţi3, Western Union desfăşoară un rol fundamental în a-i conecta cu peste 200 de ţări şi teritorii.

De la prima Agenţie deschisă în 1996, reţeaua Western Union numără acum peste 6.200 de sedii situate în întreaga Românie.

Daniela Budurea, Country Director Western Union pentru România şi Bulgaria, a declarat: „Western Union a crescut odată cu România şi cu povestea românilor care trăiesc şi lucrează în străinătate. Astăzi reţeaua noastră se întinde în orice judeţ şi oraş al României şi oferă un serviciu comod tuturor consumatorilor noştri, oriunde ar fi, chiar şi în zonele rurale şi în cele dezavantajate în mod tradiţional”.

„Western Union a amplificat posibilităţile pentru românii care doreau să se folosească de serviciile noastre, introducând mai multe canale pentru transferarea banilor direct în conturile bancare – permiţând accesul la propriile fonduri 24 de ore din 24 prin intermediul bancomatelor sau a portalelor de online banking. Când am lansat posibilitatea de a beneficia de serviciile noastre la bancomatele din România, a fost vorba de o premieră mondială pentru Western Union.

Pe lângă aceasta, am introdus posibilitatea trimiterii a diferite valute, printre care USD, EUR şi RON, prin intermediul majorităţii Agenţiilor noastre”, a adăugat ea.

Potrivit analizei Western Union, pe baza bilanţului naţional al plăţilor, între 1996 şi 2014 în România au fost transferaţi peste 68 de miliarde de dolari din străinătate, care au alimentat economia. În plus, din 2008 sumele de bani trimise în România sunt în mod constant şi semnificativ superioare investiţiilor directe provenite de la străini (2).

Gabriel Sorbo, Regional Vice President al Europei de Sud pentru Western Union, a adăugat că „Miliarde de dolari au fost transferaţi în România (3) şi au fost plasaţi în economia locală, contribuind la amplificarea creşterii sale. Western Union dă multă importanţă încrederii pe care au acordat-o românii companiei şi suntem încântaţi să facilităm milioanele de tranzacţii care modelează viaţa lor cotidiană şi să contribuim la bunăstarea naţiunii”.

„La a 18-a aniversare a noastră mulţumim pentru această încredere şi ne angajăm să îmbunătăţim opţiunile pentru clienţii noştri, consolidând valorile pe care le asociază ei mărcii noastre – comoditate, rapiditate şi încredere”, a încheiat.

Chiar dacă criza economică a influenţat volumul sumelor trimise în România din străinătate, în special pe pieţele occidentale cu o puternică prezenţă de români – precum Italia, Germania sau Spania – românii care trăiesc departe de casă au continuat să folosească Western Union pentru a trimite bani în ţara lor de origine.

1 Date ONU privind imigraţia, 2013

2 Date ISTAT la 31 decembrie 2011

3 Potrivit datelor BNR, sumele trimise în România depăşesc în mod constant nivelurile ISD (investiţii străine directe) din 2009, şi în 2013 valoarea totală a sumelor trimise în ţară a fost de 4,2 miliarde de Euro, în timp ce cea a ISD a fost de 2,7 miliarde

Informaţii despre Western Union

The Western Union Company (NYSE: WU) este linder mondial în serviciile de plată. Prin serviciile sale de plată cu marca Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil şi Western Union Business Solution, Western Union propune consumatorilor şi firmelor modalităţi rapide, sigure şi convenabile pentru a trimite şi primi bani în orice parte a lumii, pe lângă trimiterea de ordine de plată şi de achiziţionare de valută.

Serviciile cu marca Western Union, Vigo şi Orlandi Valuta, sunt propuse prin intermediul unei reţele combinate cu peste 50.000 de agenţi în mai mult de 200 de ţări şi teritorii şi la mai mult de 100.000 de bancomate (la 30 iunie 2014). În 2013, The Western Union Company a efectuat 242 de milioane de tranzacţii consumer-to-consumer la scară mondială – transferând 82 de miliarde de dolari de capital între consumatori – şi 459 de milioane de plăţi comerciale.

Pentru informaţii suplimentare vizitaţi www.westernunion.com.

Birou presă Western Union

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cesena, fără loc de muncă a încercat să se sinucidă, salvată în ultimul moment de un polițist

Umor negru: Deputatul Raețchi propune ca româncele bătute de soți, cetățeni străini, să fie repatriate din banii DRP