in

Zeci de români din Italia vor candida pentru un loc în consiliile locale din primării. Vezi datele finale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), date finale, informează că 75 de cetățeni români rezidenți în Italia au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din Peninsulă.

”Adeverința eliberată de Autoritatea Electorală Permanentă atestă faptul că, potrivit evidențelor autorităților române, solicitanții nu au nicio interdicție în ceea ce privește exercitarea drepturilor electorale și nici nu se află sub incidența unei hotărâri judecătorești definitive prin care să fie condamnați la pierderea drepturilor electorale”, se arată într-un comunicat al AEP.

Dintre cei 75 de potențiali candidați români la alegerile locale din Italia, 51 sunt femei și 24 bărbați.

”Vârsta medie a cetățenilor români care intenționează să intre în cursa electorală pentru ocuparea unui loc de consilier local în Italia este de 39 de ani, scrutinul local urmând să aibă loc în Italia la data de 11 iunie, în 1.021 de localități, menționează AEP.

Alegeri administrative în Italia, românii pot participa. S-a redus numărul fotoliilor de consilier

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Răzbunarea muncitorilor români: N-au fost plătiți și au distrus tot ce munciseră, daune de 30.000 de euro

Ministerul Diasporei s-a pricopsit cu un nou secretar de stat: Veaceslav Șaramet, ex-candidatul PSD în diaspora la alegerile parlamentare