in

Alegeri administrative în Italia, românii pot participa. S-a redus numărul fotoliilor de consilier

Alegerile administrative din acest an, în Italia, vor avea loc în 11 iunie, cu eventual balotaj în 25 iunie, în localitățile în care mandatele din primăriile actuale au depășit cinci ani și alegerile s-au desfășurat în primul semestru al anului 2012.

Data de 7 mai a fost deja aleasă de regiunile Valle d’Aosta și Trentino Alto Adige.

Vor fi chemați la urme alegătorii din 1017 localități, din totalul de 7981 (12,7% ), 223 fiind din regiunile cu statut special.

Se va vota în 4 capitale de regiune (Catanzaro, Genova, L’Aquila și Palermo) și 21 de provincie (Alessandria, Asti, Belluno, Como, Cuneo, Frosinone, Gorizia, La Spezia, Lecce, Lodi, Lucca, Monza, Oristano, Padova, Parma, Piacenza, Pistoia, Rieti, Taranto, Trapani și Verona).

Doar în 8 localități ce depășesc 100.000 de locuitori vor avea loc alegeri: Genova, Monza, Padova, Palermo, Parma, Piacenza, Taranto și Verona.

Ca noutate este faptul că în acest an se va vota pentru prima dată în 9 localități care au fost organizate după o nouă fuziune administrativă.

Cea mai mică localitate unde se vor desfășura alegeri administrative este Blello (BG), care număra 71 de locuitori la 31 decembrie 2015, data ultimului recensământ.

Și în acest an vom asista la o reducere a numărului de consilieri comunali și șefi de departamente din cadrul primăriilor (assessori comunali, n.r.), reduceri publicate în tabelul de mai jos.


Iată numărul localităților unde vor avea loc alegeri locale, distribuite pe regiune:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Își persecuta fosta iubită, tribunalul îl îndepărtase din domiciliul conjugal. Român arestat la Vittoria

Scandal imens după o emisiune pe Rai Uno: Femeile din Europa de Est sunt mai bune decât italiencele?