in

2011- Record de vizitatori pe site-ul „Gazeta Românească”

Anul 2011 s-a încheiat cu un bilanţ pozitiv pentru Gazeta Românească. Portalul Gazetei împreună cu celelalte site-uri ale grupului editorial „Stranieri in Italia” au totalizat 300 de mii de vizitatori si un milion de vizualizări de pagini pe lună.

Străinii din Italia, românii în special, vor să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în comunităţile din care provin, iar nevoia de informaţie în limba maternă este în creştere. Iată o realitate demonstrată de succesul atins de cele 11 site-uri în limbă străină dedicate celor mai importante comunităţi de imigranţi din Peninsulă: audienţa a crescut cu 150%, într-un singur an.

În fiecare zi, cititorii pot găsi online ştiri, noutăţi legislative sau poveştile unor personaje care au reuşit să se facă cunoscute în Italia. Astfel, Gazetaromaneasca.com, Naszswiat.net, Gazetaukrainska.com, Shqiptariiitalise.com, Africa-news.eu, Alitaliya.net, Punjabexpress.info, Akoaypilipino.eu, Africanouvelles.com, Expresolatino.net Agoranoticias.net au reuşit să se impună în panorama media italiană.

Internetul a devenit astfel, prin intermediul reţelelor de socializare şi al noilor tehnologii, un instrument de cunoaşte şi nu numai.

„Sărbătorim acest succes, suntem fericiţi, dar, desigur, nu ne oprim aici. Printre noii cetăţeni italieni există o cerere tot mai mare de informaţie în limba maternă şi în 2012 ne propun

em să egalăm şi să depăşim rezultatele obţinute anul trecut „, a declarat Gianluca Luciano, administrator al grupului editorial „Stranieri in Italia”.

Noii cetăţeni italiani sunt un target pe care mijloacele de informare tradiţionale l-au ignorat până în prezent, de aceea, continuă Luciano, „Dorim să ne adresăm fiecărui străin în parte. Îi informăm pe toţi, unul câte unul, fără excepţie.”

Gazeta Românească a împlinit anul trecut 10 ani: în decembrie 2001, a intrat la tipar primul număr al publicaţiei, la acea vreme cu apariţie lunară.

Publicaţia a avut mare succes, aşa încât în aprilie 2003 a devenit bilunară, pentru ca din martie 2004 să devină săptămânal. În urmă cu doi ani a apărut varianta electronică a ziarului, www.gazetaromanească.com.

Citeşte şi:

Boom di lettori (+ 150%) per i siti in lingua di Stranieri in Italia

“Gazeta Românească” a împlinit 10 ani!

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iulian Dendiu şi-a refăcut viaţa lângă Napoli: “Italienii sunt rasişti de frică”

S-au spânzurat în Italia: alte trei cazuri de sinucidere