in

Adrian Chifu: „Să forțăm partidele italiene să ne ofere locuri în Parlament”

„Să forțăm partidele italiene să ne asigure măcar doi deputați și un senator în viitorul Parlament italian”, cere Adrian Chifu într-un apel către românii care fac politică în Italia. Printr-un comunicat primit astăzi la redacție, Chifu transmite un mesaj tuturor candidaților români care sunt înscriși pentru obținerea unui loc în consiliile comunale, la alegerile ce vor avea loc în 26-27 mai.

El îi sfătuiește ca indiferent de rezultatul alegerilor, românii să ceară reprezentanți în Parlamentul italian, în eventualitatea unor alegeri anticipate.

Adrian Chifu, 36 de ani, originar din Piatra Neamț, a obţinut în iunie 2009 funcţia de consilier local în Verbania, localitate situată în provincia Verbano-Cusio-Ossola – regiunea Piemonte. Chifu a obţinut atunci cele mai multe voturi, 119, dintre toţi candidaţii independenţi.

”Pe 26 – 27 mai 2013 în Italia au loc alegeri locale. Încă o dată românii sunt şi actori şi spectatori în lupta politică italiană. În 2009 am canditat în Verbania pentru un post de consilier local, ştiind că victoria mea stă în vârful creionului de vot al românilor. M-am dedicat cu onoare şi demnitate în acest joc politic, departe de ţară, pentru a începe o nouă eră, a noastră, a românilor din străinătate . Românii au participat în număr mar , m-au votat şi m-au trimis în Consiliul Local din Verbania. Le mulţumesc din suflet pentru responsabilitatea enormă pe care mi-au oferit-o.

Chiar în prima săptămână am început lupta în primărie pentru românii mei . Ştiam că vreau, pot şi ştiu să fac multe lucruri bune. Victorie după victorie, am obţinut prin multe iniţiative, efort, greutăţi, uneori chiar prin ameninţarea majorităţii cu demisia din care făceam parte, pentru atingerea scopurilor politice. Am reuşit, zic eu , zic romanii, dar mai ales bilanţul pozitiv a celor 4 ani de mandat.

Adrian Chifu, sfaturi pentru candidaţii români din Italia

Verbania este modelul perfect de politică făcută de români pentru români. Însă, dezamăgirea mea este că, până acum, comunitatea românească nu s-a dovedit a fi destul de omogenă, compactă, pentru a impune partidelor politice italiene reguli şi cerinţe. Mă refer la locurile care ne revin în Parlamentul italian. De aceea nu am făcut parte dintr-un partid politic până acum în Italia, pentru că pasurile mele şi ale românilor nu au fost luate în seamă de către politicienii italieni.

Nu ne rămâne după acest ciclu electoral decât să strângem rândurile şi să forţăm partidele italiene de la baza politicii – alegerile locale, să putem forţa participarea noastră în viaţa politică doar dacă ne asigură, garantează măcar, două locuri de deputat şi unul de senator în Parlamentul italian. Sfătuiesc toţi candidaţii români care s-au aruncat în lupta electorală din mai 2013 să nu se vândă partidelor politice, iar dacă nu suntem acceptaţi în Parlament, în semn de protest, să candidăm doar pe liste civice şi nu pe liste de partid.

Avem în mână un vot important, la o comunitate numeroasă, peste un milion de rezidenţi pentru asta trebuie să convertim voturile la nivel local în locuri în Parlament. Până când nu vom obliga partidele politice italiene “schimb pe schimb“ nu vom triumfa. Se vor folosi doar de voturile noastre, acumulate la partide, după care ne vor refuza la nivelul naţional.

După acest scrutin local din mai, TREBUIE să schimbăm foaia şi să impunem români în Parlamentul italian. SUA este un model iar noi putem atinge acest ţel. Politica s-a schimbat foarte mult, după nevoile de criză a cetăţenilor, nu mai poţi guverna de unul singur. O largă participare din toate direcţiile spectrului politic este cheia succesului politic pe viitor. Uniunea naţională şi interesul naţional , ne obligă să acceptăm toate partidele aşa cum guvernul italian actual a făcut.Este un model pentru Europa.

Pentru românii care sunt în jocul politic le dau doar un singur sfat: reprezentaţi comunitatea cu demnitate, onoare şi mândria de a fi român, aşa cum am făcut eu 4 ani în Consiliul Local din Verbania. Nu vă lăsaţi influenţaţi de politicienii italieni pentru că vom fi doar storşi de voturi şi apoi aruncaţi peste bord. Este clar că la nivel naţional românii nu sunt deocamdată primiţi şi asta s-a văzut clar la alegerile parlamentare din martie . Nu ne-au oferit, în ciuda voturilor noastre, nicio şansă de a intra în Parlament.

Indiferent de culoarea politică urez din suflet succes tuturor candidaţilor romani, pentru că este mare nevoie să întărim politic poziţia noastră în Italia.”

Adrian Chifu: Ar trebui să existe reprezentanţi români în Parlamentul Italiei

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primarul din Lozio – Brescia, luat ostatic de un român

Contraouatul în Euroviziune