in

Adrian Ichim: ”Cei care m-au votat știu cine sunt și ce vreau să fac pentru ei”

 

Adrian Ichim este, se pare, singurul român care a reușit să ocupe un post de consilier în cadrul unei primării, la alegerile administrative care s-au desfășurat în Italia, 15-16 mai, în peste o mie de localități din peninsulă. Românul a participat pe lista civică „Brizio per Ciriè”, a obținut 67 de voturi, situându-se pe locul trei. Primar al localităţii a fost ales Francesco Brizio, candidatul PD. Nu se consideră un om politic, iar alegerea listei civice pe care a candidat nu a fost făcută în baza unei ideologii sau a unor calcule politice, ci datorită atenției arătate față de problemele românilor și străinilor în general.

Adrian Ichim are 42 de ani și este originar din Bacău. A terminat facultatea de inginerie electrică la Iași și pentru scurt timp a lucrat ca inginer de rețele electrice. A venit în Italia în 1994, este căsătorit și are doi copii. În prezent lucrează ca tehnician de consultanță pentru o firmă germană, producătoare de electrostivuitoare, cu sediul la Moncalieri.

Contactat telefonic, ne-a declarat că bucuria victoriei este în primul rând pentru comunitatea românească din Italia. A urmărit rezultatele celorlalți români care au candidat și a rămas dezamăgit la aflarea veștii că niciunul nu a reușit să ocupe un loc în consiliile comunale. Se simte onorat și totodată fericit că datorită lui eșecul comunității nu a fost total.

De ce crezi că te-au ales românii?

”Aici la Ciriè suntem o comunitate frumoasă. Am stat de vorbă personal cu peste 200 de români rezidenți la Cirie și cred că majoritatea au înțeles că au nevoie de un român în consiliu. Îmi pare rău de faptul că foarte mulți au votat, fără să scrie numele meu, au greșit sau au făcut erori la votare. De asta sunt sigur. Victoria ar fi fost clară dacă nu ar fi fost aceste incidente. Oricum, pot afirma cu certitudine că suntem o mare familie. Cei care m-au votat știu cine sunt și ce vreau să fac pentru ei.”

Despre cum a decurs campania electorală, care sunt proiectele românului pentru comunitate, legăturile cu politica românească, cum a fost cu cei 50 de români care au venit să se înscrie pe listele suplimentare în ultima clipă și multe altele, în numărul viitor al Gazetei Românești…

Andi Rădiu

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Stranierii” o duc tot mai rău cu banii

Un român şi-a obligat sora de 14 ani să se prostitueze