in

Un român şi-a obligat sora de 14 ani să se prostitueze

O tânără de 14 ani a fost salvată de poliţiştii din capitala Italiei, după ce a fost constrânsă să se prostitueze, mai întâi de prieten, apoi chiar de către fratele ei, scrie ANSA. Cazul româncei a fost descoperit în cadrul unui control de rutină efectuat de poliţiştii de la Roma, care au reţinut 60 de prostituate, majoritatea românce, cu o vârstă medie de 25 de ani. Printre ele, au descoperit-o şi pe fata de 14 ani, care a povestit cum a fost obligată să se prostitueze.

Potrivit “Il Messaggero”, anchetatorii au descoperit că tânăra era obligată să “lucreze” chiar şi 12 ore pe zi, de dimineaţa la 9, până seara târziu, într-un cort pe bulevardul Cristoforo Colombo. Fata, sosită în Italia cu şase ani în urmă, împreună cu mama (tot prostituată) şi fraţii ei, a frecventat primul an de gimnaziu, dar a renunţat la studii şi a fost încredinţată unui centru social.

Tânăra a căzut victimă mai multor reţele specializate în traficul de persoane. O conaţională din Ostia i-a făcut rost de documente false, care să ateste că este majoră. Fata a reuşit să scape de câteva ori de pe stradă, găsindu-şi de lucru ca baby sitter. Dar printre cei care au trimis-o pe stradă s-au numărat, ulterior,  chiar mama, fratele şi prietenul ei. Datorită vârstei, românca reuşea să aducă seara, acasă, chiar şi 600 de euro.

Tânăra a fost sechestrată şi obligată să se prostitueze chiar şi după ce a rămas însărcinată. După ce au ascultat cele întâmplate tinerei, poliţiştii au condus-o într-o structură socială unde a primit ajutor medical şi psihologic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adrian Ichim: ”Cei care m-au votat știu cine sunt și ce vreau să fac pentru ei”

1 Iunie/ Concurs cu premii pentru copiii români din Italia